Maharishi – Karin ”ukaasit” – valaistuminen

 

 maharishi - onnellisuus - elämän tarkoitus
asiaa ihmisen henkisestä kehityksestä ja sen arvioinnista

1. Maharishi : ajatuksia ihmisen kehittymisprosessista eli valaistuminen :

Valaistuminen on kehon ja mielen normaali, luonnollinen terveydentila. Se on lopputulos tietoisuuden täydestä kehittymisestä ja riippuvainen kehon ja hermoston jokaisen osan täydellisestä ja harmonisesta toiminnasta. Maharishin mukaan, Kun ihminen käyttää mielen ja kehon täysiä mahdollisuuksia tällä tavalla, jokainen ajatus ja teko on spontaanisti oikea ja elämää tukeva. Se on elämää ilman kärsimystä, elämää elettynä täydessä arvokkuudessaan ja merkityksellisyydessään.

Transsendenttisen Meditaation tekniikan päämäärä on valaistunut tila. Tämä tarkoittaa, että koemme tuota sisäistä tyyneyttä, tuota pienimmän virityksen hiljaista tilaa silloinkin kun touhuamme dynaamisesti.

2. Elämän tarkoitus

Maharishi Mahesh Yogin mukaan elämän tarkoitus on onnellisuuden kasvu. Monet filosofit käyttävät monenlaisia luonnehdintoja siitä päämäärästä, jota kohti ihminen kehittyy. Ovat kaikki omilla tavoillaan oikeassa. Sitä yhtä ja oikeaa ei voida pukea yhteen sanamuottiin. Onnellisuus -sana on varsinkin Suomalaiselle kansanluonteelle vieras, joten käytettäköön sitä erityisesti täällä, jotta yrmyniska synkistelijäkin kuulee informaatiotulvan valtavirrasta poikkeavaa sanailua.

Kertaan vielä, että pelkkä yksi sana , onnellisuus, ei riitä koko totuutta kuvaamaan, mutta Maharishi Mahesh Yogi lanseerasi sen aikanaan hyvästä syystä omaksi ”tavaramerkikseen”. Oli mies viimeisen päälle huumorimies, eivät tosikot hänen seurassaan jaksaneet. Mutta eivät toki kaikki pitkälle kehittyneet välttämättä hirveästi huumoria viljele. Kaikki säilyvät yksilöinä kehityksestä huolimatta.

2.1 Kehityksen kaksi perusaskelta

ovat lepo ja toiminta, ainakin Guru Maharishin mukaan. Toiminta muuttuu sitä hienojakoisemmaksi ja jalostuneemmaksi, mitä pitemmälle on kehittynyt. Jätän väliin tarkemman analyysin siitä, millaista on tuo ”jalostuneempi” toiminta, koska olen sen verran monta kertaa suututtanut ihmisiä, jotka ovat alkaneet mielessään päätellä minun luonnehdintojen perusteella omaa kehityksen astettaan. Lepo on monelle ihmiselle hankala paikka, kun stressi ja kiire pukkaavat päälle.

Mutta fakta on, että levätä on pakko. Ei auta mikkään, vaikka olisi ”miljoona” asiaa tekemättä. vataihmiselle tilanne on hankalin ja kaphalle helpoin. vata hötkyilee ja herrmoilee ihan syyttä suotta, joten hänelle esimerkiksi meditaatio on asia numero yksi. kapha puolestaan on tyyni ja rauhallinen useimmiten kovassakin paikassa (ellei sitten satu olemaan häiriintynyt kapha, jotka asuskelevat enimmäkseen hoitolaitoksissa). No tämän pitemmälle aivoitukseni eivät tänään ulotu. Tsemppiä keskiviikkoa kaikille

2.2 Mitä oikein pitääkään henkisesti heräilevän tehdä hankalille sukulaisille??

No karmaahan niihin hankaluuksiin on usein paljon ladattu, joten pakko on vaan ”niellä” monissa tapauksissa, mutta ei aina. Semmoinenkin yllätys voi tulla vastaan, että tuo hankaluus sukulaisissa onkin pohjimmiltaan omaa aikaansaannosta eli ”riittää kun katsoo peiliin, niin sieltä se ongelman ydin löytyy” . Mutta ei aina noinkaan. Ihmisen henkistyminen noudattaa jossakin määrin yleisiä lainalaisuuksia, ja joissakin vaiheissa ON PAKKO ottaa etäisyyttä sukulaisiin ja kavereihin. Tällaisia ajanjaksoja ovat esim. ne, jolloin nopealla vauhdilla oppii uutta mutta herkistyy liikaakin oppiessaan. Tuossa herkistymisvaiheesssa se välimatkan ottaminen voi olla pakko. Sitten myöhemmin voi huomata yllätyksekseen, että eihän se sukulainen niin raakaroki ollutkaan kuin mitä silloin kerran tuntui.

2.3 Lentävätkö suuret kotkat korkealla vai päinvastoin?

Ne ihmiset, jotka aina haluavat erottautua joukoista ja kulkea omia teitään, sanovat mielellään että suuret kotkat lentävät korkealla tarkoitten olevansa jo niin kehittyneitä sieluja että eivät hallelujaa -porukoissa viihdy. No monet porukoissa viihtyvät sosiaalitaitoiset kehittyneet sielut puolestaan pitävät omaa kuulumistaan ryhmään/ryhmiin luonnollisena asiana. Minä ajan takaa sitä ajatusta, että porukoihin kuuluminen tai kuulumattomuus ei kerro niin hirveän paljon ihmisen kehityksen asteesta. Kehittyneimmätkin ihmiset ovat yksilöitä ja yksilöllisyyden laatu määräytyy syntymähetkellä astroligisesti.

Joidenkin yksilöllisyys synkkaa hyvin ryhmässä toimimiseen ja toisten yksilöllisyys synkkaa yhden ihmisen projektien vetämiseen. No minulla henkilökohtaisesti on melkoista sosiaalivammaisuutta sen verran että on pakko vetää sellaisia projekteja, joihin ei apuvoimia ole tarjolla. Tarkoitan oman tieni kulkemista sekä astrologiassa että ayurvedassa ja myös omassa tietokoneprojektissani. Paljon olisi pomoja ja käskyttäjiä TUKAHDUTTAMASSA luovaa intoani, jos sattuisin asumaan vaikkapa Helsingissä.. Joo kertaan, että yksin pärjääminen tai pärjäämättömyys ei kerro useinkaan ihmisen kehityksen astetta.

2.4 Maharishi blogi:

Seuraavaksi luettelen joukon enemmän tai vähemmän luotettavia mittareita sille, kuinka pitkällä ihminen on. Aina on muistettava yksilöllisyyden ja KARMAN vaikutus näihin ”mittaustuloksiin”:
    1. Luotettavin mittari on EEG-koherenssi. Jos aivosähköisessä mittauksessa eri mittauspisteiden väliset jännitteet ovat synkronoidut samaan vaiheeseen ja vielä laajoilla taajuusaluilla, niiin HENKILÖ ON TÄYSIN VALAISTUNUT ELI TÄYSIN KEHITTYNYT.
    2. Joogin uni on hyvä mittari, jos sellainen tulee usein tai aina.
  • Kehittynyt ihminen herää aina LUONNOSTAAN virkeänä ja levänneenä aamulla klo. 4-5 välillä ja luonnostaan menee nukkumaan illalla klo. 10.
  • Kehittynyt syö luonnostaan MIELELLÄÄN terveellistä ruokaa ja spontaanisti säännöllisin kellonajoin. Kehittymättömällä ihmisellä on intohimoja vääränlaiseen ruokaan.
  • Pitkälle päässeen ihmisen elämä on KEVYTTÄ JA HELPPOA. Kehittymätön on kuin ”mato kakassa” kiinni omissa TURHAN tärkeissä ympyröissään.
  • Kehittyneen yleisterveydentila on erinomaisen hyvä. Koskee sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Nimenomaan tällä alueella Karman laki sotkee asioita monien kohdalla.
  • Kehittyneellä ihmisellä on ”korkeimman johdatus” puolellaan EIKÄ HÄNEN TARVITSE SITÄ SUUREEN ÄÄNEEN JULISTAA MUILLE.
No siinäpä tuli ”Karin 7 ukaasia” Maharishin ajatuksia lainaillen niinkuin tuli aikoinaan Lutherilta ukaasit Wittenbergin kirkon seinään. VITSI VITSI TÄMÄ VIIMEINEN.

Julkaissut Ayurvedakonsultti Kari Nokela

Olen 59v Fk, fyysikko, ayurvedakonsultti, Intialaisen astrologian harrastaja ja armoton savolainen humoristi.