astrologia – Ihmiset ovat erilaisia – todella erilaisia !

 veedinen jyotish astrologia ihmiset ovat erilaisia

Ihmiset ovat erilaisia – Todella – astrologinen kartta

Tätä tosiasiaa eivät ymmärrä kaikki. Ayurvedamestarikin saattaa sortua liialliseen yleistämiseen kolmea doshaa edestakaisin vääntäessään. Vain astrologinen kartta sisältää riittävän monta perusihmistyyppiä. Planeettoja on 8 ja huoneita 12. Kun lasketaan kaikki mahdolliset yhdistelmät, löytyy todella monta erilaista syntymäkarttaa.Kerrotaan, että johonkin Intian kirjastoon on koottu luonnetulkinnat kaikista mahdollisista syntymäkartoista. Mahtaa olla opuksilla paksuutta!!  Ihmiset ovat erilaisia , koska todella monelle riittää oma ainutlaatuinen tähtikartta.

Keskusteltiin tästä Helsingin ystäväni kanssa. Hänellähän on tapana kirjoittaa ylös paperille muistiinpanoiksi melkein kaikki mahdolliset asiat mitkä vastaan tulevat. Minä taas puolestani en oikeastaan koskaan tee minkäänlaisiamuistiinpanoja. Todettiin hänen kanssaan, että onpa meidän astrologisissa kartoissa ainakin yksi perusero.

Puhuttiin 10. huoneesta

Kerroin että Saturnus kymppihuoneessa tekee ihmisestä myöhästelijän: saapuu aina paikalle varttitunnin myöhässä. Kun taas Merkurius minun kymppihuoneessa pistää minut olemaan aina etuajassa. Yksi jooganopettaja(Sa kymmpihuoneessa) ja minä järjestettiin kerran yhteistä kurssia. Kun meidän piti yhdessä lähteä kurssilaisia tapaamaan, minä hermoilin jo puoli tuntia aikaisemmin että ”ala tulla jo”. Tämä opettaja nukkui vielä sikeässä unessa ja suostui heräämään viittä yli raukeasti tokaisten ” no ei oo vielä kiirettä, pakkasta on vaan 10 astetta, kyllä ne jaksaa ootella vielä”. että semmosta

Mainittakoon, että tässä kirjoitelmassa käytän sanaa astrologia viittaamaan sekä länsimaiseen että Intialaiseen astrologiaan, jotka ihmissuhdetyypityksen kannalta eivät juurikaan eroa toisistaan. Molemmissa on 12 merkkiä ja 12 huonetta. Molemmissa on nouseva merkki luonteenpiirteiden keskeisin tekijä. Ainoastaan merkit ovat noin 23 astetta ”liukuneet” toistensa päälle. Länsimainen oppi toki tunnustaa planeettoja enemmän kuin Intian serkkunsa Jyotish astrologia eli Veedinen astrologia . Syynä lienee, että moderni kaukoputkitekniikka on antanut mahdollisuuden nähdä myös ”transpersonallisten” planeettojen (ulkoplaneetat) sijainnit, kun muinaisessa Intiassa ei kaukoputkia ollut. Tosin vannoutuneimmat Intia-fanit painottavat, että ”kyllä jo muinaisen Intian Rishit näkivät ulkoplaneetat intuitiollaan. Sekä länsimaisten että Intialaisten nousevan merkin ”luonnekuvailut” ovat lähellä toisiaan.

Nouseva merkki

on se eläinradan 12:sta merkistä, joka näkyy täsmälleen taivaanrannalla nousussa. Nousevan merkin vaikutus perusluonteeseen ja koko elämän kulkuun on suurin. Jos sinulla esimerkiksi on nousevana merkkinä Leijona, saatat olla itserakas ja omista periaatteistasi kiinni pitävä johtajahahmo. Nousevan merkin laskeminen ilman tietokoneohjelmaa on hyvin vaikeaa sekä veedisessä että länsimaisessa astrologiassa. Suosittelen Veedisen astrologian mukaisten tulkintojen ja laskelmien tekoon aloittelijoille kännyköistä tuttua ilmaisohjelmaa Astrosage Kundli. Olen henkilökohtaisesti vaikuttunut tuon ohjelman luotettavuuteen.

12 huone astrologiassa

Jostakin merkillisestä syystä länsimaalaiset astrologit pitävät kahdettatoista huonetta kovin tärkeänä. En täysin ymmärrä syytä. No, onhan se toki Mokshan eli maallisista siteistä vapautumisen huone, mutta eivät itse Intialaisetkaan silti tuota huonetta kovin arvosta.

 

 

 

Julkaissut Ayurvedakonsultti Kari Nokela

Olen 59v Fk, fyysikko, ayurvedakonsultti, Intialaisen astrologian harrastaja ja armoton savolainen humoristi.