transsendenttinen meditaatio – vanhat blogit Kari Nokelan ”myllystä”

ayurveda terve tyttö - transsendenttinen meditaatio
Tämä sivu koostuu blogikirjoituksista Kari Nokelan ”myllystä” . Enimmäkseen ayurveda kirjoituksia – transsendenttinen meditaatio

Jotain asiaa rentoutumistekniikoista – erityisesti transsendenttinen meditaatio – EEG tutkimus

Useimmat rentoutumistekniikat eivät käytännössä toimi juuri lainkaan. Rentoutumisen aste on sama kuin jos istuisi aikansa silmät kiinnii.  Erityisesti keskittymistekniikat luovat ennen pitkää vain päänsärkyä ja vataongelmia. Ja mielikuvitusmatkat jonkun seesteisen järven rannalle tms. eivät ainakaan minun kohdalla toimi.

Minun kokemus rajoittuu kahteen takuulla toimivaan tekniikkaan. a) Transsendenttinen meditaatio eli TM tekniikka on syväsukellus, joka mainosten mukaan kehittää ihmisen kaikkia osa-alueita, mutta MINUN KOKEMUKSEN mukaan TM:n vaikutus osuu kovin vähän sydämen ja tunteiden alueelle. (siis minun kokemana).


b) Pulssirentoutuksen vaikutus osuu minun kokemana juuri sinne, minne TM ei ulotu, eli sydämen ja tunteiden alueelle.
MINUN kokemana edellä mainitut kaksi tekniikkaa TÄYDENTÄVÄT toisiaan ja lopputulos on superia !

Ja muistattehan, että meditaatio ja rentoutus on Ayurvedan TÄRKEIN osa-alue. Ne on opittava ennen kuin kunnolla pystyy keskittymään esimerkiksi Ayurvedan ravinto-ohjeisiin käytännössä.

Meditaatioita on tutkittu tieteellisesti lähinnä pistämällä aivosähköiset EEG anturit päälaen eri mittauspisteisiin mittaamaan sähköisyyden vaihtelua aivojen eri osissa. Eniten tutkimuksia on transsendenttisesta meditaatiosta, jonka aikana mittauspisteiden väliset jännite-erot tahdistuvat eli koherenssi lisääntyy. Mitattavat jännitteet muodostavat monentaajuisia aaltoliikkeitä. Koherenssi tarkoittaa sitä, että eri jänniteaallot tahdistuvat eli samanvaiheistuvat toistensa kanssa. Myös niiden aallonpituudet lähenevät täten toisiaan.

Vanhat kirjoitukset alkaen:

Onko ystäväsi ayurvedan mukaan kaphaihminen?

Hänellä on todennäköisesti ainakin päärynätyyppistä lihavuutta. Hän puhuu verkkaisesti ja leppoisan filosofisesti. Todenäköisesti hän ei pidä siitä, että ihmisistä yleisesti ottaen puhutaan pahaa. Hän kiinnostuu uusista asioista kovin hitaasti, mutta kerran kiinnostuttuaan ei tätä asiaa koskaan unohda. Hänen elämänsä on kovin rutiininomaista ja yllätyksetöntä. Rahaongelmia ei paljoakaan tule, koska pystyy hyvin suunnittelemaan elämäänsä eteenpäin. Yllätyksettömyydessä ja rutiininomaisuudessa piileekin vaara, että kaphadosha pääsee ”hiipimään” hänen kehoonsa. Hänet pitäisi oikein kunnolla ”potkaista” hieman pois raiteiltaan silloin tällöin, jotta kapha saisi ”kyytiä”.

Ystävälläsi on todennäköisesti ummetusta ja hidas suolistontoiminta, joten yritä kaikin keinoin houkutella ystäväsi pistämään ruokaansa jauhettua inkivääriä jopa kohtalaisen suuriakin annoksia. Ystävälläsi on tapoihin tottunut toiminta. Yritä saada hänet joskus ”pois raiteiltaan” järjestämällä vaikkapa yllätysmatkan kohteeseen, jossa hän ei aiemmin ole käynyt. Minulla on kaphaystävä, joka käy ainakin 6 kertaa vuodessa aina Tallinnassa ja aina jopa saman bussiyhtiön bussilla. Työskentelen nyt hänen houkuttelemiseksi käymään vaikkapa Tukholmassa. Olisihan sekin hänelle uusi kokemus. Inkivääriä olen tarjonnut, mutta torjunta on päällä. On kuitenkin tunnustanut jo syöneensä valmispuuroa, jossa on paljon inkivääriä.

Blogit jatkuvat: Avoimmuus vai salailu?

Silloin tällöin tulee vastaan ihmisiä, jotka haluavat pysytellä mahdollisimman anonyymeinä. Eli he haluavat ettei heitä koskevia tietoja levitellä muiden saatavaksi. Minulla henkilökohtaisesti ei ole konkreettista yhtymäpintaa näihin ihmisiin, koska minua koskevia tietoja saa kuka tahansa levittää minne tahansa. Tarkoitan, että minulla ei ole salaisuuksia. Ehkä on yksi, mutta jonain päivänä paljastan senkin ja se saattaa olla muutamille pienoinen yllätys. No niin: on tavallaan hirmuisen helppoa elää avoimena. En voisi kuvitellakaan sellaista vainoharhaista elämistä, jossa joka sekunti miettii, että mitähän tämä tai tämä teko kertoo minusta ja millaisia ”aseita” ”vääriin käsiin” joutuneet tiedot antavat kuvitelluille tai todellisille vastustajilleni minua vastaan.

Olisi varmaan raskasta elää tuolla tavalla. Paradoksaalista on, että tuolla tavalla eläjät yleensä pitävät minun avoimmuuttani kovin vaarallisena minulle itselleni. Mistähän tuo käsitys tulee?? Yksi anonyymiteetin ilmaus on myös, että ihmisillä on erilaisia rooleja heidän liikkuessaan erilaisissa ”piireissä”. On työrooli ja harrasterooli ja kotirooli ainakin. Tällainenkin roolista toiseen hyppiminen voi olla raskasta. Miten on sitten tilanne valaistuneen ihmisen kohdalla?? En osaa vastata tähän. tarkasti. Ainakin muutamat pitkälle kehittyneet ovat suht.koht. yksiroolisia ja avoimia pelureita.

tasapainoteoria:

Kaikkialla luonnossa on pyrkimys tasapainoon ääri-ilmiöiden välillä. Esimerkiksi ihmisen jalkaisin liikkumisen äärilaidat ovat täysi lepo ja täysivauhtinen juoksu. Paras tilanne fyysisen hyvinvoinnin kannalta on puolivauhti: edetään niin, että juuri ja juuri hengästytään. Jooga-asanoiden harjoittamisessa on syytä edetä varoen. Ei koskaan kannata venyttää äärimmilleen tuskaa tuottaen. Jos on vasta alkamassa joogaamista, kannattaa edetä liikkeiden opettelussa hitaahkosti.

Ihmisen kehossa on satoja mekanismeja, joilla on sekä 2 äärilaitaa että tasapainokohta. Esimerkiksi verenpaineen kohotessa liiaksi, mekanismi alkaa alentamaan painetta ja päinvastoin. Samalla tavalla melkein kaikilla hormooneilla on omat mekanisminsa, jotka pitävät hormonipitoisuuden siedettävissä rajoissa. Täysin terveessä kehossa vallitsee täydellinen tasapaino: jokainen mekanismi toimii ideaalisesti ja jokainen pitoisuus on ideaalinen.
Ayurvedan harjoituksilla, kuten jooga ja meditaatio, sekä oikealla ruokavaliolla saavutetaan tasapainot ennen pitkää.

Jotkut on herkkiä ja jotkut ei.

Herkkyysanalyysi

Tyypillinen kaphaihminen on vähiten herkkä. Esimerkiksi sotasankarit ovat usein kaphoja, kun eivät osaa pelätä mitään. Arkielämässä Kapha on se, joka samalla rutiinilla menee eteenpäin päivästä toiseen vailla vaihtelua. Jos haluaa saada kaphaihmisen täyden huomion jollekin odottamattomalle tai uudelle asialle, on melkeinpä ”lyötävä lekalla päähän” että kapha heräisi. Kapha ei siis myöskään ole ollenkaan herkkä esimerkiksi ns. yliluonnollisille asioille.

Hän mieluummin kokkaa kotonaan ruokaa kuin lähtisi vaikka spiritistisen seuran illanviettoon. Pitta on se , joka eniten KEHUSKELEE olevansa sotasankari, jos on sattunut sotaan joutumaan. Hän on usein kovin minä-keskeinen tyyppi, jonka mielestä syypää vastoinkäymisiin on aina joku toinen kuin hän itse. Hän saattaa siinä mielessä olla herkkä, että vatsa on ripulilla tai ylireagoi toisten ihmisten ärsyttävään käytökseen.

Pitta siis riitaantuu herkimmin, mutta ei tosin kanna kaunaa pitkään. Hän HALUAISI olla herkkä myös yliluonnollisille asioille silloin kun on mukana sen sortin porukoissa. Pitta kun haluaa aina olla PARAS joka suhteessa, siis myös okkulttisen seuran kokouksessa. Vata on se tosiherkkis. Kunnon vatalla on aina monenlaisia aitoja kokemusalueita, kuten vaikka herkkyys kokea astrologiset planeettavaikutukset, tai herkkyys aistia toisten ihmisten tunteet ja joskus jopa toisten ihmisten todelliset motiivit eli vaikuttimet. Jos esimerkiksi vata ja pitta kohtaavat toisensa, alkaa vata vaistomaisesti puhua pulputtamaan sen aihepiirinn asioita, jotka ovat tuolle nimenomaiselle pittaihmiselle läheisiä. Tämä viimeksi mainittu oli ääriesimerkki, jonka tunnistan omassa itsessäni, koska kovin vatainen satun olemaan. piste. das punkt.

On taas torstai toivoa täynnä. Kirjoitettu 20.2.2020

Eläke ropsahti taas tännään tilille, jotenka kävin syömässä vähän kalliimmassa paikassa. Armoitettuna herkkusuuna minä saan aina ”ekstrakiksit” makkeen syönnistä. No ayurvedan mukkaan sekä makkeenhimo että makkeen aiheuttama tasasempi olotila ovat pääasiassa vataominaisuus taikka vataongelmaksikin joku kutsuisi. Oppi on tosin tässä kohtaa kaksiselitteinen, koska toisaalta ayurvedan mukaan makkeen syöminen nostaa kaphaa ja sitäkautta kapha lihottaa. Jää epäselväksi, että onko ylipaino-ongelma nyt sitten enimmäkseen vatan vai kaphan aiheuttama. No kaikki minun tuntemat alan opettajat ensiksi hihkaseevat, että ylipainohan on tokii kaphan aiheuttama, ja siitä pääsee pois kaphaa poistamalla.

Mutta kun sitten tarkemmin alkaa näitä guru ”kuulustelemaan” niin ne lopulta mtyöntävät, että ylipainoa on montaa lajia. On kaphaylipainoo ja on myös vataylipainoo, puhumattakaan pittaisesta painolajista. Sen vuoksi mi ulta aina pulssi hieman hermostuu, kun ihmiset minulta tenttaavat laihdutusohjeita. AIna vaan palataan siihen NOKELAN DOKTRIINIIN, että ama ensin pois ja sen jälkeen vasta muita juttuja perrään. Maailman julkimoayurvedisteista ainoastaan ameriikan tohtori Nancy Lonsdorf uskaltaa avoimesti julistaa samantapaisesti kuin minä. Muitakin ”keep it simple” ihmisiä voipi olla, mutta minä en tunne

Kuka on herkkä ja kuinka herkkä luonnonaineille,

kuten Ayurvedan hoitoaineille?? Ensin tulevat mieleen eteerinen piparminttuöljy ja inkivääri. Ainakin inkiväärin kohdalla näitä herkkyysasioita mietitään kovinkin usein. Fakta on, että useimmat ayurveda-aineet ovat haitallisia liian suurina määrinä. Faktaa on myös, että yliannostuksen RAJA VAIHTELEE YKSILÖLLISESTI paljonkin. a) Ensimmäinen ero on sukupuoliero. Luoja on luonut naisen keskimäärin ottaen herkemmäksi melkein joka suhteessa. (Tuo melkein -sana viittaa omiin kokemuksiini, että naiset usein kestävät paremmin ihmisisuhdekolhuja ja esimerkiksi työttömäksi jäämistä, vaikka miehet KEHUVAT kestävänsä paremmin).

Joka tapauksessa yliannostuksen raja tulee naisella vastaan aiemmin kuin miehellä siis keskimäärin. JA RASKAANA OLEVA NAINEN on vielä moninverroin herkempi kuin normaalitilassa ollessaan. Monet ayurvedakonsultit eivät lainkaan ota asiakkaaksi raskaana olevaa. b) Toinen ero on kehotyyppiero. Vatatyyppi on herkempi kuin pitta tai kapha. No tämän enempää minulle ei tänään tule mieleen tästä herkkyysasiasta. No ehkä vielä sen verran, että inkivääri voi pienelle osalle ihmisiä olla tosi myrkyllinen. juu

Kari Nokela itsestään ja lisää blogeja

Blogit jatkuvat postauksien muodossa.

Veedinen astrologia ja yhteystiedot

Karin ”ukaasit” koskien ihmisen kehitysastetta – maharishin avulla

Aman poistamis ohjeet

Ihmiset ovat todella erilaisia – Jyotish postaus

kapulakieli

Satiiri lääketieteen tieteellisyyden varmuudesta

Linkki johdantosivulle (Vedapulse ja ”luomuhoidot”)

aamuajatuksia

Ayurveda artikkelini

Tietosuojaasiat:

   Linkki tietosuoja-asioihin: