Kari Nokela – terveysblogit – arkkitehtuuri – stapathyaveda

Vedapulse info >> ayurveda ja ama >> Kari Nokela ja terveysblogit
 Kari Nokela että terveysblogit huumori
terveysblogit huumorilla höystäen – Kari Nokela

Persoonakohtaista perustietoa

Olen 60-vuotias Kari Nokela , päätoimisesti eläkkeellä oleva Filosofian kandidaatti FK, fyysikon/lääketieteellisen elektroniikan koulutuksen saanut ”elämäntaiteilija savolainen humoristi”. Nuorempana elämäni oli ajoittain aika vaikeatakin, mutta aivan viimeisten vuosien aikana olen oppinut nauttimaan jopa ”hirmuisen” hilpeästä verbaalisesta lystinpidosta. Olen sanavalmis mediahakuinen ”vata”persoona. Blogit ovat intohimoni.Transsendenttinen meditaatio eli TM on elämäni ”perussuola”. Opin meditoimaan vuonna 1982 ja se avasi tietoisuuteni mm. ayurvedalle ja intialaiselle astrologialle. Ayurvedakonsulttikoulutuksen kävin vuonna 2017. Teen sekä ayurvedisiä että astrologisia konsultaatioita maksua vastaan aina, kun joku kiinnostuu. Vedapulse on ollut apunani kesästä 2018 lähtien. Vedapulse on mainio sekä ammattikäytössä että myös kotikäytössä. Kotikäytössä siitä voi seurata terveydentilansa päivittäistä kehitystä ja näin oppia tuntemaan itsensä paremmin.

Varo kesähellettä ! ja muita uudempia blogeja

Mitä ihmiselle voi tapahtua kesäkuumalla? No pittahan se on, joka helteellä ärtyy. Jos on jo muutenkin pittainen henkilö, nikn vaara on suuri. Pitää vaan pysytellä varjossa ja syödä pittaa alentavia ruokia. No. ensinnäkin on vältettävä kaikkia voimakkaita makujs ja mausteita. Pasta ilman ketsuppia ja mausteita on minun kokemukseni mukaan tehpkas, kuten myös kaikki kookostuotteet ja kesäkurpitsa. Kookosmaitoon tehty kesäkurpitsavelli on pittan ”tuho”. Uiminen kohtuuviileässä vedessä on hyväkso. No millainen on ylipittainen henkilö? Ainakin on varsinainen kuumakalke ja riitaantuu herkästi. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että mitä kuumempi ilma, sitä enemmän tehdään väkivaltarikoksia. Selvää kiistatonta tiedettä. Tänään on varmaan USA:ssa ollut kuuma, koska tietokonemaailmassa parikin asiakaspalveluhenkilöä menetti malttinsa eli sai raivarin , kun selviteltiin yhtä teknistä ongelmaa. joo. Ja kahvi on myös tosi paha helteellä alkoholista puhumattakaan.

Syntymäpäivän merkitys

Ihmisen koko elämänkaari uusiutuu kerran vuodessa syntymäpäivänä, kun Aurinko kulkee alkupaikkansa yli. Syntymäpäivä merkitsee aina uuden astrologisen Varshaphal aikakauden alkamista. Kaikkien planettojen tarkat sijainnit sillä ajanhetkellä, kun Aurinko ylittää syntymäsijaintinsa, kertovat ainakin 25-35 prosenttisesti koko elämän kulun tulevana vuonna. Syntymäpäivä on Vedalaisessa perinteessä juhlapäivä. Silloin ihmisen pitäisi pyhittäytyä puhdistumiselle ja korkeampien tietoisuuden tilojen kokemiselle. On hyvä järjestää erityisiä yagioita eli Planeettojen lepyttelymenoja syntymäpäivänä.

Tavallisin yagya on ainakin TM-piireissä tuttu kakkuseremonia. Nimi kuulostaa enemmänkin ruollamässäilyltä, mutta kokemukseni mukaan siinä ihminen on todella lähellä jotain hyvin pyhää. No minun synttäri on ensi maanantai 24. päivä ja Auringon tarkka ylityshetki lasketaan kohtsilleen ennen maanantaita. Aion pitää paussia kaikista mahdollisista huolista ja maanantaina menen käymään vanhempieni luona syömässä. Muita juhlamenoja pidän, jos tulee vastaan oivalluksia että mitä ja miten. Pakistanin poika laati kyllä taivaallisen upean kansikuvan ”Ayurvedakonsultti Kari Nokela” -facebook-sivulleni

Siellä täällä nuoret totiset miehet – Nokelan toinen doktriini

ovat kommentoineet minun eilistä ”kehittyneisyysmittari tekstiä”. En mielelläni lähde tämmöisessä tilanteessa kommentteja lukemaan varsinkin jos valokuvassa miehen naama on totinen kuin ”petolinnun perse”. Kommentit on takuuvarmasti vihaa täynnä. Ja naisen tapauksessa katkeruutta. Joo arvaatte varmaan, että näissä henkisen tiedon levityshommissa rasittavimpia ovat nämä ”vihaiset nuoret miehet ja ehkä naisetkin”. Vihan takana on Intialaisten kutsuma ”älyn virhe” eli nuori älykäs ihminen alkaa liikaa analysoida näitä uskonasioita ja ”sotkeutuu omaan näppäryyteensä” . Seurauksena on spontaanin elämänilon katoaminen ja ihminen on koko ajan ikäänkuin ”sitruunan syönyt”.

Nämä sitruunan syöneet on monesti seurakuntien virkaatekevien pappienkin pahin ”kivi kengässä”. Sanoihan hiljattain eläkkeelle siirtynyt Kuopiolainen piispa ”mikä sen nimi nyt olikaan?” , että hän vierastaa ihmisiä, joilla on valmiit vastaukset ja varmat mielipiteet kaikkiin uskonelämän kysymyksiin. Tämä piispa kun ei itse kokenut olevansa aina oikeassa ja varma uskonasioissa, vaikka niin korkeassa virassa olikin. No pohjimmiltaan kai hänkin kärsi noiden mainittujen ihmisten ilottomuudesta. ÄLY JA ILO EIVÄT PÄÄSÄÄNTÖISESTI SOVI SAMAAN IHMISEEN ennen kuin kehitys on kehittynyt loppuun saakka.

2 pientä ayurvedakirjoitelmaa toisiinsa liittyen

Moi ihmiset. Kirjoittelin edellisessä tekstissäni doshien tasapainottamisesta hedelmillä. No nyt helmi-huhtikuussa juuri on menossa kapha-aika, jolloin kaphalle herkät ihmiset helposti tylsistyvät ja laiskottuvat. Aina vaan väsyttää ja ainakin nenä ln tukossa. Yksi plus yksi on kaksi eli omenoillahan sa kapha ojentuu, kunhan ei syö omenaa liian viileänä. Inkiväärijauhetta lämpimään veteen juomaksi täydentää edellä mainittua. Ja muitakin potkua antavia mausteita saa käyttää.

Kuinka tasapainotat doshia hedelmillä?
Vataa alentavat banaani, appelsiini ja muut citrushedelmät. Makeat hedelmät yleensäkin, kuten esim rypäleet.
Pittaa alentavat makeat hedelmät, omenat ja päärynät.
Kaphaa alentavat omenat, päärynät.

Kirjoitelma luonnonmukaisesta hieronnasta

terveysblogit jatkuvat: Moi ihmiset. Kertoilin tässä ryhmässä taannoin, että hinta/laatu -suhteeltaan notkistettu kylmäpuristettu seesamöljy on paras Ayurvediseen hierontaan. No nyt olen testaillut tyystin erilaista relaxanttia: Suomalaisvalmisteista Sofiina- hierontaöljyä, jonka jojoba ja aloe vera ja rypälensiemenöljy ainesosat imeytyvät lihakseen seesamöljyn tavoin. Säästäpakkauksessa hinta on 24 euroa litralta; ei siis paha. Parasta on käyttömukavuus, koska sofiina on vesiliukoinen eikä siis sottaa paikkoja. Yksi ayurvedaa aloitteleva mies kuulemma lotrasi seesamöljyn kanssa siinä määrin reippaalla kädellä, että tuli 10000 euron lasku, kun vuokraisäntä joutui uusimaan kylpyhuoneen seinät.

Toinen sottaaja on turve, joka muuten olisi minun ykkösvalinta edelleen. SIIS SOFIINA EI LIKAA KYLPYHUONEEN SEINIÄ, koska on vesiliukoinen. Ja sitten siitä rentoutusvaikutuksesta. Lunkina miehenä vetelin heti koko kroppani alhaalta ylös asti. Ensimmäinen tunne oli syvä rentous. Seuraavaksi tuli elimistön vastareaktio eli kuumottavan painostava olo (Osoitti vain että olisi pitänyt edetä edes hieman varoen) No seuraavien päivien lopputulema oli erittäin positiivinen. Kevyt rentous jäsenissä kesti toista viikkoa. SUOSITTELEN SOFIINAA, kunhan voitelee ensi alkuun kokeeksi vain osan kropasta ettei tule vastareaktiota. Tällaiset vastareaktiot ovat normaaleja myös seesamöljyn ja muidenkin kohtuuttomille käyttäjille.

Kirjoitettu 14.7.2019

Taitaa tulla ennätys tänä päivänä nettisivustoni kävijämäärissä. Suomalaisiakin kävijöitä oli jo puolen päivän aikaan ollut 600, joten tuhannen suomalaisen raja rikkoutunee reippaasti. Venäläisiä on aina eniten ja saksalaisia ja jenkkejä sen jälkeen. Tosi upea päivä siis tänään!!

Tarjosin oppejani

eli siis tiedesivua yhden huippuyliopiston nettisivuille. Sanoivat, että tekstini on epäsosiaalinen eikä sovi heidän akateemiseen täydellisyyteen. No ei noilla sanoilla. Ayurvedassa terveys sisältää 6 osa-aluetta: 1) fyysinen terveys 2) psyykkis-emotionaalinen 3) henkknen 4) ympäristöllinen ( saasteet mm.) 5) sosiaalinen eli ihmissuhteet ja 6) korkeimman johdatus. Suomen kansan kompastuskivi on tuo sosiaalinen puoli. Mehtäläisiä ollaan vieläkin. Kun joku normaali suomalainen aloittaa jonkun vaihtoehtohoito-opin mukaisen ruoka-valion, hän saattaa innostua niin, etttä koko elämä on täynnä tuota oppia ja toisin ajattelevat eli toisin syövät saavat ”huutia”. Voi voi. No näin ei käy kaikille, mutta kuinkahan moni ayurvedalainenkin on jäänyt kyläkutsusta paitsi, kun emäntä epätoivoissaan miettii, että ” mitähän sille nyt tarjoaisi, kun on se ruokavalio??”. Ja niin alkavat kyläkutsut vähetä. joo. semmoisia lauantaiajatuksia

Terveysblogi : Ovatko suomalaiset rahanahneita?

Tarjosin tämän nettisivustoni tiedesivuja backlinkeiksi sekä 500 Suomalaiseen alan sivustoon että yhtä moneen ulkomaalaiseen sivustoon. No suurin osa pyynnön saaneista eivät vastanneet minulle lainkaan.  Yleensä ottaen ne muutamat ulkomaiset vastaajat tuntuivat kaikki ymmärtäneen hyvin sen, millaisella asialla olen; siis varsinkin ulkomaiden suhteen toimintani on täysin aatteellista. Rahatuloja ei ole odotettavissa. Suurin piirtein vajaat kymmenen suomalaista vastaajaa olivat aivan ”tööt” eli täysin ulalla siitä, mistä on kysymys. Yksi vastasi ”me emme harjoita kaupallista yhteistyötä” .

No se oli sentään jotenkin ymmärrettävissä, mutta kaikilla muilla heräsi hirmuinen rahanahneus. Eivät sanallakaan kertoneet siitä, millaiseksi olivat tekstini kokeneet. Lyhyesti ja ytimekkäästi melkein samoilla sanoilla kirjoittivat, että ”Joo, meillä tuommoinen linkki maksaa 1500 euroa, heh heh”. Tämä edellä mainittu oli yksi valtakunnallinen tekniikan alan huippusuosittu julkaisu. Heh heh tuli oikein painokkaasti. No toinen samansuuntainen vastaaja oli pienimuotoisempaa kaupallista toimintaa harjoittava luomualan yritys, joka myy luontaisalan tuotteita ja myös organisoi alan hoitoja. Heiltä tuli lakonisesti :”100 euroa per linkki, kiitos” , eikä mitään muuta. Vain nuo em. sanat.  Kukaan suomalainen ei kehuskellut projektiani eikä imarrellut mitenkään. Muutakaan muodollistakaan kohteliaisuutta en saanut. No kertaan vielä, että kaikki ulkomaalaiset osasivat sosiaaliset perustaidot paremmin.

Pitääkö toisinajattelijoita ”härnätä” vai ei ?

Pistän silloin tällöin menemään tekstejäni myös niin sanottuihin yleisryhmiin Kuopiossa. Eli FB Kuopio ja I love Kuopio. En oikein aina tiedä että pitäisikö vai ei. Noissa ryhmissä on kaikenlaisia ihmisiä; siis myös vaihtoehtohoitojen vastustajia. Yleissääntöhän Ayurvedassa on, että ei kannata tarpeettomasti pahoittaa toisin ajattelijoidenkaan mielialaa. No suhde on ollut suurinpiirtein sellainen, että noista ryhmistä tulee 3-5 tykkäystä yhtä sitruunaisen kirpeää myrtsikuvaa kohti. Kaipa tuo tykkäysten lukumäärä oikeuttaa pistämään sinne materiaalia. Ehkä ne sitruunatkin ajan kanssa laimenevat???

Huomenta lauantaipäivää.

Lauantaipäiviä hallitsee totinen ja vakavamielinen Saturnus planeetta. Se on perusluonteeltaan vatainen tuoden erityisesti esiin vatadoshan hankalia puolia. Joillakin ihmisillä paras tapa viettää lauantai on askeesi eli totaalinen vetäytyminen ja rentoutuminen Tällä tavalla Vedakulttuurissa LEPYTELLÄÄN Saturnusta. Joillekin taas lauantai merkitsee ikävienkin työtehtävien pakollista loppuunsaattamista puurtamalla. Puurtaminen on yksi mahdollinen Saturnuksen ilmenemismuoto. Huumori-ihmisiä lauantai EI suosi. Parasta jättää vitsit vähemmälle. Voi tulla muuten väärinkäsityksiä. joo. tänään minulla on täysi askeesi

Tarvitaanko työelämässä rakkautta?

Tunteet ovat syvempää todellisuutta kuin älyasiat, väittää joku Intian Guru. Ja rakkauden tunne on tunteista syvin, väitän ainakin minä. Sekä nettityöelämässä että ayurvedatyöelämässä että varhaisemmassa työelämässäni oppilaitosten opettajana minulta meni usein aikaa ennenkuin työsuhde jonkun henkilön (esim. esimies) kanssa alkoi sujua. Ongelmia oli aina niin pitkään, kunnes pääsi syntymään syvä ja kestävä molemminpuolinen rakkauden tunne tuon henkilön kanssa. Jotkut sanovat pitävänsä työsuhteet erillään tunne-elämästään, mutta taitavat olla tuommoisella asenteella pitkän päälle hankaluuksissa.

Erityisesti nykyään nettityöelämässä huomaan, että työsuhde on altis riidoille ja erimielisyyksille niin kauan, kunnes rakkaudentunne molempiin suuntiin on vakiintunut. Ja kun tuo rakkaudentunne on päässyt muodostumaan, ei kokemukseni perusteella siihen väliin mahdu enää riitaisuuksia. Jos olen tekemisissä erityisesti kovin nuorten kanssa, he ovat aluksi kovasti hämmennyksissään minun tunteellisesta tavastani lähestyä heitä. He kokevat kovin vieraaksi ”antautua” tunteiden vaihdolle. Mutta kun tunteiden vaihto lopulta on alkanut, ei vie pitkään kun pysyvä rakkaudentunne kukoistaa. Luonnollisesti naisten kanssa rakkaudentunteen saavuttaminen on helpompaa kuin miesten.

Veda arkkitehtuuri stapathyaveda

sthapathyaveda on osa Vedantaa
Sthapathya Vedan mukaan rakennettu talo

Vedalainen arkkitehtuuri kertoo keinot rakentaa asunnot ja kaupungit sopusointuun luonnon kanssa. Ensiksikin kaupungin yleiskaavan tulee olla linjassa pääilmansuuntien kanssa jolloin kadut ja asunnot tulevat myös samaan linjaan. Asunnon pääsisäänkäynnin on oltava itään tai pohjoiseen.Itä on paras, koska aurinko nousee idästä. Kerrostalossa ratkaisee talon ulko-oven suunta.Jos sattuu asumaan talossa, jonka sisäänkäynti on etelään, tarvitaan erityisiä vedalaisia toimenpiteitä ongelman helpottamiseksi. Parasta on kuitenkin asunnon vaihto. On myös olemassa sääntöjä missä osassa taloa minkäkin huoneen on sijaittava.

Esim. ruokailuhuone etelässä, jolloin ruoansulatus tehostuu. On myös sääntöjä mihin suuntaan on hyvä pään osoittaa istuessa tai seistessä. Jos istuu kohti itää tai pohjoista, on se hyvä. Väitetään, että aivoissa on ilmansuunnille herkkiä reseptoreita. Mutta nukkuessa kannataakin, yllätys yllätys, osoittaa kohti etelää. Siis on hyvä nukkua vuoteessa, joka on asetettu pääpuoli kohti etelää mahdollisimman tarkasti. Vesistöjen läsnäololla on suuri vaikutus asumismukavuuteevn. Sillä alueella on monia sääntöjä, mutta en niitä muista. Rakennusmateriaalin tulee olla luonnonmukainen. Tällä hetkellä alan expertit rakentavat puutaloja.

Vielä yksi asia, jonka voisi ottaa huumorilla

Kun nyt kirjoittelen näitä vapaamuotoisia kirjoituksia eli blogeja, pitää kuitenkin ainakin hieman katsoa, että ollaan mieliksi hakukoneille (Google jne.) Ei kannata pistää title-riville sellaista sanaa, joka ei kertaakaan esiinny tekstissä. Huumorilla pitää siis kirjoittaa, mutta noudattaa sääntöjä. voe voe.

Satiiri vain huumorista tykkääville

Ayurveda sivulleni

Aman poistamis- ja ylipainopostauksen

Karin ”ukaasit” eli tekstiä ihmisen kehityksestä

Kapulakieli !!! eli politiikan kieli

Linkki johdantosivulle

Yhteystietoja ja Jyotish astrologiaa

Postaukset sivu

Ihmiset ovat todella erilaisia – astrologiaa

Lisää blogeja  – jatkosivu

Tietosuojaasiat:

   Linkki tietosuoja-asioihin: