Jyotish astrologia , veedinen , vedapulse , yhteystiedot

Vedapulse info >> ayurveda ja ama >> Yhteystiedot ja Jyotish

 

 yhteystiedot vedapulse aina
Tämä sivu on kaksiosainen. Ensimmäinen osa koostuu yhteystiedoista. Toisessa osassa on vuorossa Jyotish astrologia ja veedinen tähtikartta

 

1. ”Virallinen” pohdiskelijanimeni on Ayurvedakonsultti Kari Nokela

1.1 Yhteystiedot

puh: +358 (0) 451240931

Katuosoite on Rypysuontie 63 E 68, 70280 Kuopio, Suomi

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla sähköpostiosoitteella

kari.nokela123@gmail.com

 

 jyotish astrologia on skarppausta

2. Jyotish astrologia ja veedinen tähtikartta

2.1 Vedinen astrologia on maailman vanhin astrologian muoto.

Se on myös  maailman eniten harrastettu. Usko tai älä, mutta Suomessa melkein sataprosenttisesti myynnissä oleva astrologian muoto on vain ”erikoistapaus”. Se syntyi tiettävästä vain parituhatta vuotta sitten, kun Intiasta tulleet ammattilaiset opettivat Kreikkalaisia. Kreikkalaiset toki oppivatkin jotain, mutta esimerkiksi heille jäi väärä tieto siitä, millaista zodiakkia eli eläinrataa pitäisi käyttää. Zodiakki on se taso taivaalla, jota pitkin kaikki planeetat kulkevat. Tuo taso jakautuu kahteentoista sektoriin eli merkkiin.Tuolloin 2000 vuotta sitten sekä trooppinen että sideerinen zodiakki olivat ”päällekkäin” samoissa asteluvuissa. Sen jälkeen ne ovat pikku hiljaa ”liukuneet” toistensa ohi/yli siten, että astelukuero sektoreiden eli merkkien välillä on nyt n. 23 astetta. Jos siis olet länsimaisen astrologisen tähtikartan mukaan esimerkiksi krapu, olet melko todennäköisesti Intialaisen mukaan kaksonen. NO PALJON PALJON MUITAKIN PERUSEROJA LÖYTYY.  

2.2 Lohdutukseksi sanottakoon,

että asiakkaan ei minun konsultaatioissani tarvitse ymmärtää mitään edellä mainituista teoreettisista pohdinnoista. Konsultaatioissani asiakas mm. oppii ”olemaan itse itsensä astrologi”.  Hän oppii laatimaan astrologisen tähtikartan kännykällään ja lukemaan erinäisiä perusasioita kännykästään. Toki myös minä olen äänessä.  Ota siis kännykkäsi mukaan ! konsultaatioissani painotutaan asiakkaan perusluonteen ja toistuvien taipumusten tulkintaan. Tähtikartan ensimmäinen huone kertoo pitkälti luonteen perusominaisuudet, Seitsemäs huone kertoo parisuhde-elämän taipumukset.  Myös muita detaljeja katsotaan: esimerkiksi jos Saturnus on 10. huoneessa, niin asiakkaalla on taipumus aina myöhästyä kaikista tapaamisista 15 minuuttia(noin). Jos asiakas haluaa, katsotaan myös tulevaisuuden trendejä. Minulle voi myös esittää toivomuksen, että en kerro lainkaan mitään negatiivista varsinkaan tulevaisuuskatsauksessa.

2.3 Mitä eroa onkaan DHARMALLA ja KARMALLA?

No perinteinen Intialainen hihkaisee, että ”Dharma on yksilön uskonnollinen velvollisuus” ja ”Karma on maallinen velvollisuus ” .No äkkipäätään Suomalaisen korvaan nuo molemmat kuulostavat ehkä hassuilta. Karma tarkoittaa jonkinmoista ”puurtamista” eli viranhoitoa lähinnä. Jokaisella kai on jonkunmoinen ”äheltämisen ja asioiden loppuunsaattamisen” polku kuljettavanaan. Jyotish astrologiassa Karma eli AMMATTI löytyy huoneesta numero 10. Tuon huoneen tila yksilön kartassa kertoo tuon yksilön ammatin laadun. No mites sitten Dharma? Ensinnäkin Suomalaisten tuntemat käsitteet henkinen kasvu ja henkisyys ovat Intialaiselle vieraita. Suomen kieli erottaa toisistaan käsitteet henkisyys ja hengellisyys. Erotuksena on ainakin se, että hengellisyys on uskontojen normeihin sidotumpaa. Mutta Intialaiselle molemmat edellä mainitut ovat yhtä ja samaa Dharmaa. Astrologiassa Dharma löytyy huoneesta numero 9. Minulle opetettiin, että pohjimmiltaan se on ”luonnon tuen” huone. Siis, jos sinulla on hyvä Dharma, luonto tukee pyrkimyksiäsi varsinkin henkisyydessä ja hengellisyydessä, MUTTA KOVIN USEIN se antaa henkilölle myös tosihelpon elämän ja rahaa kukkurakaupalla. Minä olen tehnyt sen verran monta asiakashoroskooppia, että vahvan dharman ihmisillä todella menee hyvin ja helposti. Tiedän, että on monille ihmettelemisen paikka, kun sotketaan toisiinsa uskonnollisuus, hengellisyys, henkisyys ja yleinen hyvä onni. Mutta Intialaiselle asiat ovat noin itsestään selvästi. Sen verran Dharmasta vielä, että yhdeksännen huoneen laatu kertoo yksilön uskonnollisuuden perusluonteen. Että onko uskonasioissa ankara itseään kohtaan tai sitten joviaali humoristi vaikkapa.

3. Blogeja

3.1 Ihana aamu

On ollut niin hyvä olo, että olen jaksanut ottaa työn alle pari vähemmän tärkeää korjaustyötä nettisivulla. No, sain ne tehtyä parissa tunnissa ja koko loppupäivä on täynnä kosmisia mahdollisuuksia; eli ei siis ole mitään sovittua tai kalenteriin lyötyä edessäpäin. Kerroin teille kauan sitten, että yksi Intialainen huippuastrologi (ainakin mainostaa olevansa ”huippu” ja myy palvelujaan koko maailmaan) kertoi minulle tulevan vastaan Marraskuun kolmannesta päivästä alkaen (3.11.2019) ”Bill Gates” – Jyotish jakso. Siis hän kutsui tuota Intialaisten Veedisillä nimillä nimeämää varmaankin omakeksimällään ”Bill gates” -nimellä. Jakso tulee kestämään pari kuukautta ja kuulemma elämäni jakson aikana muistuttaa tuon rahamiljonäärin elämää.

NO AINA KUN AITO INTIALAINEN POVAA TULEVAISUUTTA LÄNSIMAALAISELLE, HÄN AINA LUPAA KAIKKEA MAALLISTA RIKKAUTTA JA RAHAA IHAN HIRMUISESTI. Olen tulkinnut asian niin, että Intian kulttuurissa ikänsä asuneet LUULEVAT jokaisen länsimaalaisen olevan vain ja ainoastaan rahan perässä juoksijoita. Kun sitten joskus saa suunvuoron noilta Intian astrologeilta ja kysyy vaikka ”mitä HENKISELLE kasvulleni on luvassa seuraavan vaikka vuoden aikana?”, niin Guru saattaa jopa mennä ensin sanattomaksi, koska kysymys tuli niin yllättäen. Gurulle ei ole tullutkaan mieleen, että LÄNSImaalainen voisi ymmärtää jotain sellaisista asioista kuin henkinen kasvu tms. tms. No näin ovat vaan asiat tälläkin hetkellä.

3.2 Jotkut on herkkiä ja jotkut ei.

Tyypillinen kaphaihminen on vähiten herkkä. Esimerkiksi sotasankarit ovat usein kaphoja, kun eivät osaa pelätä mitään. Arkielämässä Kapha on se, joka samalla rutiinilla menee eteenpäin päivästä toiseen vailla vaihtelua. Jos haluaa saada kaphaihmisen täyden huomion jollekin odottamattomalle tai uudelle asialle, on melkeinpä ”lyötävä lekalla päähän” että kapha heräisi. Kapha ei siis myöskään ole ollenkaan herkkä esimerkiksi ns. yliluonnollisille asioille. Hän mieluummin kokkaa kotonaan ruokaa kuin lähtisi vaikka spiritistisen seuran illanviettoon. Pitta on se , joka eniten KEHUSKELEE olevansa sotasankari, jos on sattunut sotaan joutumaan. Hän on usein kovin minä-keskeinen tyyppi, jonka mielestä syypää vastoinkäymisiin on aina joku toinen kuin hän itse.

Pitta saattaa siinä mielessä olla herkkä, että vatsa on ripulilla tai ylireagoi toisten ihmisten ärsyttävään käytökseen. Hän siis riitaantuu herkimmin, mutta ei tosin kanna kaunaa pitkään. Pitta HALUAISI olla herkkä myös yliluonnollisille asioille silloin kun on mukana sen sortin porukoissa. Hän kun haluaa aina olla PARAS joka suhteessa, siis myös okkulttisen seuran kokouksessa. Vata on se tosiherkkis. Kunnon vatalla on aina monenlaisia aitoja kokemusalueita, kuten vaikka herkkyys kokea astrologiset planeettavaikutukset, tai herkkyys aistia toisten ihmisten tunteet ja joskus jopa toisten ihmisten todelliset motiivit eli vaikuttimet. Jos esimerkiksi vata ja pitta kohtaavat toisensa, alkaa vata vaistomaisesti puhua pulputtamaan sen aihepiirinn asioita, jotka ovat tuolle nimenomaiselle pittaihmiselle läheisiä. Tämä viimeksi mainittu oli ääriesimerkki, jonka tunnistan omassa itsessäni, koska kovin vatainen satun olemaan. piste. das punkt.

Tuli Japanista saakka kutsu tulla osanottajaksi maailmanlaajuiseen lääketieteelliseen kokoukseen. En saanut selvää, onko kutsussa jopa mukana optio puhua siellä? Mutta matkan rahoituksessa lupasivat auttaa aika reippassti. No tarkemmin katsottuna kävi ilmi, että vsin vaihtoehtoiden lääketieteen ihmisiä on kutsuttu, vaikka kokouksen nimi viittaa ihan ”kovaan”lääketieteeseen.  Kohteliaasti kieltäydyn, mutta näkee että sana kiirii eteenpäin, ainakin ulkomailla. No Suomalaiset vissiin hiihtelevät sitten jälkijoukoissa, kun koko muu maailma on ”hokannut” minun viestini ????

3.3 Miten terveellisiä ovat raa’at siemenet,

raa’at raasteet ja muu raakaruoka? No, Ayurvedassa ruoan pitää olla hyvin sulavaa, ettei syntyisi Amaa. Raakaruoan sulavuus vaihtelee, mutta yleissääntö on, että älä syö raakaa. Toisaalta on totta, varsinkin jotkut siemenet ovat huippuravinnollisia. Kannattaa siis liottaa noita siemeniä vedessä yön yli ennen syöntiä. Vedessä liottaminen toimii todella monien siemenien ja pähkinöiden suhteen. Myös monet raasteet ja muu raakavihannes ovat huipputerveellisiä. Yritä siis löytää kohtuus ääripäiden välillä annostelussa. Ja käytä aina lämmintä vettä juomana ja ehkä myös sinulle sopivaa ruoansulatusmaustetta.

3.4 Suomalaisten mausteiden käyttö

on yleisesti ottaen liian vähäistä. Normi työpaikkalounas on lastattu täyteen kaphaa lisääviä aineksia, kuten riisi ja pasta. Perunan kohdalla tilanne on minulle epäselvä, mutta ei se ainakaan terveysruoka ole. Muutoinhan sekin lisäisi kaphaa, mutta siinä on keveys -ominaisuus, joka vie toiseen suuntaan päin. Niin mausteita: Se normilounas on tosi raskas, kun siinä on mukana vielä normi lihakin. Mausteiden pääasiallinen, mutta ei ainoa, tarkoitus ayurvedassa on ehkäistä tuota liiallista raskauden ominaisuutta. Miksikö? No raskas ateria ei sula kunnolla ja sulamaton ruoka-aines imeytyy verenkiertoon muuttuen haitalliseksi Amaksi. Miksi nimenomaan SUOMALAISTEN pitäisi käyttää enemmän ruoansulatusmausteita? No elämme kylmässä ympäristössä, jonka kylmyys jo sinänsä hidastaa vatsankin toimintaa ja yleisesti ottaenkin kylmyys lisää kaphaa, joka aina on haitaksi ruoansulatukselle.

 

3.5 Tietosuojaasiat:

   Linkki tietosuoja-asioihin: