Ayurveda- ja Jyotish

Ayurveda tarjoukseni

Pohjanmaan suurmessuille 6.-7.4.2019 Vaasa.

Täysipitkä ayurvedakonsultaatio (95euroa) sisältää noin puoli tuntia yleisiä Ayurvedaohjeita sekä yksilöllisiä perusohjeita. Toiset puoli tuntia menee Vedapulsemittaukseen ja sen tulkintaan. (Lisätietoa Vedapulsesta valikon kautta) .Ensikertalaisille suositellaan joko täysipitkää konsultaatiota tai sellaista vain 40 euron ”aloittelijan peruspakettia”, jossa ei tehdä lainkaan Vedapulseluentaa, vaan keskitytään pelkästään nimenomaan ensikertalaisille erikoistuneeseen ”tehoneuvontaan”: helppoja ja halpoja perusneuvoja, jotka kuitenkin ovat useimmiten niitä tärkeimpiä. Mottoni onkin ”keep it simple” ja toinen motto on ”Älä stressaa”. Jos Ayurvedan ohjeiden noudattamisesta tulee stressi, on parasta ottaa rennommin ja palata kaikkein helpoimpiin asioihin ainakin hetkeksi. Toki kuka tahansa asiakas voi ottaa myös pelkän Vedapulseluennan ilman aloittelijan pakettia hintaan 55 euroa.  Lisätietoa www.mav-ayurveda.fi .  Paikka Botniahalli E305.

Esimerkkejä vaivoista, joihin Ayurveda usein tuo apua, on luetteloitu toisen nettisivustoni sivulle ”Profiili kari nokela lyhyesti” . Katso mav-ayurveda.fi

Henkilökohtainen historiani Ayurvedan ja Jyotishin parissa

Kaikki alkoi vuodesta 1982, kun opin meditaation. Se avasi luonnollisella tavalla tietoisuuteni syvällisemmille asioille. Jyotishharrastus alkoi 1985 ja Ayurveda 1988 (noin). Molemmat pysyivät kymmeniä vuosia intensiivisen henkilökohtaisen harrastelun tasolla, kunnes vuonna 2011 aloin tehdä Jyotish tulkintoja ammattimaisesti tai ainakin täysipäiväisesti aidoille vaativille Intialaisille asiakkaille facebookin välityksellä. Työ kesti 4, vuotta, kunnes kyllästyin Intialaisten varattomuuteen: Ei heillä ollut rahaa maksaa työstäni. Kun oli matti kukkarossa, niin piti etsiä tuottoisampaa puuhaa. ”Virallinen” Jyotishkoulutukseni rajoittuu pariin tasokkaaseen viikonloppuseminaariin. Ayurvedaa aloin tehdä ammattimaisesti syksyllä 2017, jolloin kävin kuukauden kestävän kurssin. Alhaalla linkki kurssitodistukseeni. Kesällä 2018 ostin Vedapulsen ja työ jatkuu edelleen.

Kari Nokelan todistus

Lisätietoa Ayurvedanettisivuilla 

sekä myös facebooksivuilla.

Sekä uudella google mybusiness -sivulla https://ayurveda-kari-nokela.business.site/

Mitä on Ayurveda?

LUE KIRJOITTAMANI VASTA JULKAISTU ARTIKKELI Suomen Joogalehti 3/2018

Ayurveda ateria maistuu aina hyvältä
Ayurveda on ikivanhaa tietoa siitä kuinka syödä ja elää oikein.

Ayurveda on ikivanhaa, vuosituhantista Intialaista viisautta. Se on ennaltaehkäisevä, kokonaisvaltainen ja luonnonmukainen terveydenhoitojärjestelmä.  Ayurveda korostaa oikeanlaatuista, yksilöllistä ruokavaliota, mausteiden ja yrttien oikeaa köyttöä terveyden edistämisessä. Ayurvedaruoka on erittäin herkullista. Ayurveda on ensisijaisesti joogaajan ja meditoijan ravinto-oppi, mutta soveltuu muillekin terveydestään kiinnostuneille ihmisille. Tarkasti ottaen Ayurveda sisältää kokonaista 40 osa-aluetta, joista tärkeimmät ovat meditaatio, jooga ja ravinto-oppi.

Ayurvedan piiriin kuuluu mitä moninaisimpia ohjeita ja erikoisuuksia. Muun muassa käytösrasayana on seuraavanlainen: ” ”Speak the sweet truth” . Tuo on lainaus Intialaiselta Gurulta. Tuota sweet -sanaa kannattaa painottaa, sillä ainakin facebookin keskusteluryhmien kaltaisissa paikoissa pystyy aina kaikissa tilanteissa kertomaan totuutensa sillä tavalla, että se ei loukkaa kuulijaa. Jokaisen ihmisen viestissä on ainakin totuuden siemen. Tuo siemen vain pitäisi saada kukkimaan kauniilla tavalla. Sillä kaikki totuus on loppujen lopuksi kaunista.”

Amateoria: Puutteellinen ruoansulatus jättää osan ruokamassasta sulamatta. Tämä aines imeytyy suolesta verenkiertoon ja kaikkiin kudoksiin tukkien suonet ja aiheuttaen sairauksia. Amaa on kahta lajia: suurehkot molekyylit ja vapaat radikaalit. Liiallinen Ama aiheuttaa mm. pitkäkestoista selittämätöntä väsymystä, elämästä puuttuu ”ryhtiä”, aamuisin on valkeata eritettä kielen päällä. Amaongelmaa hoidetaan normalisoimalla ruoansulatus, jolloin Aman tuotanto lakkaa. Myös on olemassa erityisiä puhdistuskuureja.

Doshateoria: 3 mieli-keho -operaattoria hallitsevat elimistön toimintoja. Ne ovat Vata, Pitta ja Kapha. Jos joku näistä doshista häiriytyy, seuraa sairauksia. Yleensä joku kolmesta doshasta on hallitseva jokaisessa ihmisessä. Joillakin jopa 2 tai 3 doshaa. Vataongelma tekee mm. joko liialliseksi hölösuupuhujaksi tai täysin tuppisuuksi, jonka ajatus karkailee sinne ja tänne. Pittaongelma tekee mm. aggressiiviseksi uraohjukseksi. Kaphaongelma tekee mm. syvästi lamaantuneeksi ylipainoiseksi. Doshaongelmia hoidetaan lähinnä syömällä sellaisia ruokia, jotka alentavat kyseistä doshaa.

Ayurvedan doshateoria: vata, Pitta ja Kapha
Doshateorian mukaan elimistön toimintoja hallitsevat 3 perus”ajatusta”. Vata, Pitta ja Kapha.

Tasapainoteoria: Elimistön tasapainoa säätelevät useat sadat mekanismit. Esim. jos verenpaine laskee, alkaa mekanismi nostamaan sitä ja päinvastoin. Ayurveda palauttaa mekanismien toiminnan optimaaliseksi ja seurauksena on tasapaino koko kehossa. Kaikki Ayurvedahoidot normalisoivat tasapainomekanismeja.

 

Mitä on Jyotish eli Intialainen astrologia eli Veedinen astrologia? (2 linkkiä !)

Erikoisuuteni on Jyotishkonsultaatio. Jyotish eli Intialainen astrologia EI OLE SITÄ SAMAA, JOTA SUOMESSA TAVALLISESTI HARJOITETAAN. olen yksi harvoista Suomalaisista, jotka hallitsevat Jyotishin. Olen tutkiskellut ja laatinut Jyotishtulkintoja joyli 30 vuoden ajan. Erityisesti vuosina 2015-2017 laadin sadoille vaativille intialaisille asiakkaille tulkinnat facebookin välityksellä. Puoli tuntia 40 euroa ja kokonainen tunti 80 euroa.

http://www.suurmessut.fiIntialainen astrologia on ikivanhaa tietoa
Jyotish on ikivanhaa pyhää tietoa yli 5000 vuoden takaa

Laadin sekä Ayurveda- että Jyotishkonsultaatioita erityisesti Kuopion seudulla asuville henkilökohtaisena tapaamisena, mutta Jyotishkonsultaation voi laatia myös sähköpostin tai messengerin välityksellä kaikkialle maailmaan. Käyn myös messutapahtumissa seuraavan kerran huhtikuussa Pohjanmaan suurmessuilla 6-7.4.2019, jossa konsultoin vain Ayurvedaa. 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close