antroposofinen ihmiskuva - tunnettu pehmeistä arvoistaan filosofia - henkinen tapa ajatella Maharishi Mahesh Yogi - henkinen opettaja vaihtoehtohoidot uskomushoidot

Elämän tarkoitus – Maharishi – onnellisuus

Vedapulse info >> Maharishi Mahesh >> Elämän tarkoitus - Maharishi

 

 elämän tarkoitus Maharishi kehitys ihmiskuva

 

Elämän tarkoitus ja Maharishi – onnellisuus

Maharishi Mahesh Yogin mukaan elämän tarkoitus on onnellisuuden kasvu. Monet filosofit käyttävät monenlaisia luonnehdintoja siitä päämäärästä, jota kohti ihminen kehittyy. Ovat kaikki omilla tavoillaan oikeassa. Sitä yhtä ja oikeaa ei voida pukea yhteen sanamuottiin. Onnellisuus -sana on varsinkin Suomalaiselle kansanluonteelle vieras, joten käytettäköön sitä erityisesti täällä, jotta yrmyniska synkistelijäkin kuulee informaatiotulvan valtavirrasta poikkeavaa sanailua.

Kertaan vielä, että pelkkä yksi sana , onnellisuus, ei riitä koko totuutta kuvaamaan, mutta Maharishi Mahesh Yogi lanseerasi sen aikanaan hyvästä syystä omaksi “tavaramerkikseen”. Oli mies viimeisen päälle huumorimies, eivät tosikot hänen seurassaan jaksaneet. Mutta eivät toki kaikki pitkälle kehittyneet välttämättä hirveästi huumoria viljele. Kaikki säilyvät yksilöinä kehityksestä huolimatta.

Kehityksen kaksi perusaskelta

ovat lepo ja toiminta, ainakin Maharishin mukaan. Toiminta muuttuu sitä hienojakoisemmaksi ja jalostuneemmaksi, mitä pitemmälle on kehittynyt. Jätän väliin tarkemman analyysin siitä, millaista on tuo “jalostuneempi” toiminta, koska olen sen verran monta kertaa suututtanut ihmisiä, jotka ovat alkaneet mielessään päätellä minun luonnehdintojen perusteella omaa kehityksen astettaan. Lepo on monelle ihmiselle hankala paikka, kun stressi ja kiire pukkaavat päälle.

Mutta fakta on, että levätä on pakko. Ei auta mikkään, vaikka olisi “miljoona” asiaa tekemättä. vataihmiselle tilanne on hankalin ja kaphalle helpoin. vata hötkyilee ja herrmoilee ihan syyttä suotta, joten hänelle esimerkiksi meditaatio on asia numero yksi. kapha puolestaan on tyyni ja rauhallinen useimmiten kovassakin paikassa (ellei sitten satu olemaan häiriintynyt kapha, jotka asuskelevat enimmäkseen hoitolaitoksissa). No tämän pitemmälle aivoitukseni eivät tänään ulotu. Tsemppiä keskiviikkoa kaikille

Linkit

Peruslinkki tiedesivulleni vaihtoehtohoidot ja lääkäri

Ayur veda – perussivu

Karin “ukaasit” Maharishin myötavaikutuksella

Perustietoja Karista:

Linkki johdantosivulle:

Satiiri Kapulakielestä

Ihmiset ovat todella erilaisia – veedinen astrologia

Aman poistamisohjeet