Voiko ayurveda ruokavalio olla helppoa?

 jyotish ayurveda ja kuopion hyvinvointimessut on hyvä yhdistelmä

ayurveda on yli 5000 vuotta vanha luonnonmukainen terveydenhoitojärjestelmä

Konsultaatiot Ilon Valkeat Oulu ja kuopion hyvinvointimessut : ruokavalio ja horoskoopit

kuopion kädentaito- ja hyvinvointimessut 28.-29.9.2019 Kuopiohalli ja Ilon Valkeat Oulu 5.10.2019: Täysipitkä konsultaatio (100 euroa) sisältää noin puoli tuntia yleisiä ohjeita sekä yksilöllisiä perusohjeita. Toiset puoli tuntia menee Vedapulsemittaukseen ja sen tulkintaan. (Lisätietoa Vedapulsesta ) .Ensikertalaisille suositellaan joko täysipitkää konsultaatiota tai sellaista vain 45 euron ”aloittelijan peruspakettia”, jossa ei tehdä lainkaan Vedapulseluentaa, vaan keskitytään pelkästään nimenomaan ensikertalaisille erikoistuneeseen ”tehoneuvontaan”: helppoja ja halpoja perusneuvoja, jotka kuitenkin ovat useimmiten niitä tärkeimpiä. Mottoni onkin ”keep it simple” ja toinen motto on ”Älä stressaa”. Jos ohjeiden noudattamisesta tulee stressi, on parasta ottaa rennommin ja palata kaikkein helpoimpiin asioihin ainakin hetkeksi. Toki kuka tahansa asiakas voi ottaa myös pelkän Vedapulseluennan ilman aloittelijan pakettia hintaan 55 euroa.  Lisätietoa kakkosnettisivustollani.  

Lisätietoa osallistumisestani tapahtumaan kuopion hyvinvointimessut 28.-29.9.2019

kuopion kädentaito- ja hyvinvointimessut 2019 pidetään siis la-su 28.-29.9.2019 kuopiohallissa lähellä Hatsalan koulua ja junarataa olevalla aukiolla lauantaina klo. 10-17 ja sunnuntaina 10-16.  Odotettavissa on sen verran paljon ”liikennettä” minunkin osastolla, että suosittelen etukäteisaikavarauksia kari.nokela123@gmail.com ja  tekstarit 0451240931.  Minun osastoni J5/3 sijaitsee melko lähellä Lava- katsomo -yhdistelmää melko kaukana pääsisäänkäynnistä.  Astrologiatulkinnat 40 euroa per puoli tuntia ja ayurvediset konsultaatiot 45 tai 55 euroa per puoli tuntia. Maksut joko käteisellä tai  jälkikäteen tilille. Astrologiatulkinnassa opetan sinut laatimaan omalla kännykälläsi tähtikartan ja lukemaan siitä perusasioita. Astrotulkinta vaatii tiedot tarkasta syntymäajasta ja -paikasta, älykännykän ja auttavan englanninkielen taidon.

Joitakin esimerkkejä vaivoista,

joiden vuoksi ihmiset hakeutuvat konsultaatioon ovat korkea verenpaine, masennus , ahdistus , ruoansulatusongelmat , loputon väsymys sekä se, että ”elämästä puuttuu ryhtiä”. Korkean verenpaineen kohdalla hoidon valinta ei ole helppoa, mutta muiden mainittujen kohdalla kyllä on useimmiten helppoa.  Enemmän esimerkkejä vaivoista, joihin voidaan usein tuoda apua, on luetteloitu toisen nettisivustoni sivulle ”Profiili kari nokela lyhyesti” .

Tuore uutinen

Saamieni tietojen mukaan ayurveda on saanut virallisen aseman Venäjän valtiossa. Aivan tarkkaa ”valtiollistumisen astetta” en tohdi kertoa, koska Venäjällä koko hallintorakenne on niin erilainen kuin Suomessa. Eniten asiasta tietää ”konkari” Kalevi Lehtonen.

Henkilökohtainen historiani Ayurvedan ja Jyotishin parissa (Jyotish on Intialaista astrologiaa)

Kaikki alkoi vuodesta 1982, kun opin meditaation. Se avasi luonnollisella tavalla tietoisuuteni syvällisemmille asioille. Jyotishharrastus alkoi 1985 ja Ayurveda 1988 (noin). Molemmat pysyivät kymmeniä vuosia intensiivisen henkilökohtaisen harrastelun tasolla, kunnes vuonna 2011 aloin tehdä Jyotish tulkintoja ammattimaisesti tai ainakin täysipäiväisesti aidoille vaativille Intialaisille asiakkaille facebookin välityksellä. Työ kesti 4, vuotta, kunnes kyllästyin Intialaisten varattomuuteen: Ei heillä ollut rahaa maksaa työstäni. Kun oli matti kukkarossa, niin piti etsiä tuottoisampaa puuhaa. ”Virallinen” Jyotishkoulutukseni rajoittuu pariin tasokkaaseen viikonloppuseminaariin. Ayurvedaa aloin tehdä ammattimaisesti syksyllä 2017, jolloin kävin kuukauden kestävän kurssin. Alhaalla linkki kurssitodistukseeni. Kesällä 2018 ostin Vedapulsen ja työ jatkuu edelleen.

Minun todistus

Minun facebooksivut

Mitä on Ayurveda?

LUE KIRJOITTAMANI VASTA JULKAISTU ARTIKKELI Suomen Joogalehti 3/2018

 

 Ayurvedinen ateria maistuu hyvältä ruokavalio dieetti
Ayurveda on kokonaisvaltaista luonnonmukaista ikivanhaa tietoa syödä oikein ja samalla nauttia hyvästä mausta.

Se on ikivanhaa, vuosituhantista Intialaista viisautta. Se on ennaltaehkäisevä, kokonaisvaltainen ja luonnonmukainen terveydenhoitojärjestelmä.  Se korostaa oikeanlaatuista, yksilöllistä ruokavaliota, mausteiden ja yrttien oikeaa käyttöä terveyden edistämisessä. Ayurveda ruokavalio on erittäin herkullista. Se on ensisijaisesti joogaajan ja meditoijan ravinto-oppi, mutta soveltuu muillekin terveydestään kiinnostuneille ihmisille. Tarkasti ottaen Ayurveda sisältää kokonaista 40 osa-aluetta, joista tärkeimmät ovat meditaatio, jooga ja ravinto-oppi.

Sen piiriin kuuluu mitä moninaisimpia ohjeita ja erikoisuuksia. Muun muassa käytösrasayana on seuraavanlainen: ” ”Speak the sweet truth” . Tuo on lainaus Intialaiselta Gurulta. Tuota sweet -sanaa kannattaa painottaa, sillä ainakin facebookin keskusteluryhmien kaltaisissa paikoissa pystyy aina kaikissa tilanteissa kertomaan totuutensa sillä tavalla, että se ei loukkaa kuulijaa. Jokaisen ihmisen viestissä on ainakin totuuden siemen. Tuo siemen vain pitäisi saada kukkimaan kauniilla tavalla. Sillä kaikki totuus on loppujen lopuksi kaunista.”

Amateoria: Puutteellinen ruoansulatus jättää osan ruokamassasta sulamatta. Tämä aines imeytyy suolesta verenkiertoon ja kaikkiin kudoksiin tukkien suonet ja aiheuttaen sairauksia. Amaa on kahta lajia: suurehkot molekyylit ja vapaat radikaalit. Liiallinen Ama aiheuttaa mm. pitkäkestoista selittämätöntä väsymystä, elämästä puuttuu ”ryhtiä”, aamuisin on valkeata eritettä kielen päällä. Amaongelmaa hoidetaan normalisoimalla ruoansulatus, jolloin Aman tuotanto lakkaa. Myös on olemassa erityisiä puhdistuskuureja. Millaisilla keinoilla ruoansulatusta voidaan normalisoida eli edistää? Useat minun jakamat ohjeet ovat niin ”itsestään selviä”, että asiakas voi ajatella: ”miksi minä en ole tuota aikaisemmin hoksannut?”.  Ensimmäinen ohje kuuluu: Syö vain hyvin sulavaa ruokaa. Toinen ohje on. ”Älä syö äläkä juo koskaan kylmää, koska kylmä pysäyttää ruoansulatuksen ja Aman tuotanto alkaa välittömästi” . Jos kehotyyppisi on Pitta, myös kuumaa tulee välttää, joten pittalle haalea on paras. Muille kuuma.

Doshateoria: 3 mieli-keho -operaattoria hallitsevat elimistön toimintoja. Ne ovat Vata, Pitta ja Kapha. Jos joku näistä doshista häiriytyy, seuraa sairauksia. Yleensä joku kolmesta doshasta on hallitseva jokaisessa ihmisessä. Joillakin jopa 2 tai 3 doshaa. Vataongelma tekee mm. joko liialliseksi hölösuupuhujaksi tai täysin tuppisuuksi, jonka ajatus karkailee sinne ja tänne. Pittaongelma tekee mm. aggressiiviseksi uraohjukseksi. Kaphaongelma tekee mm. syvästi lamaantuneeksi ylipainoiseksi. Doshaongelmia hoidetaan lähinnä syömällä sellaisia ruokia, jotka alentavat kyseistä doshaa.

 doshat vata, pitta ja kapha hallitsevat elimistöämme ahdistus masennus ruoansulatus
Ayurvedan doshateorian mukaan kaikkia elimistön toimintoja hallitsevat 3 perus”ajatusta”. vata, Pitta ja kapha

Tasapainoteoria: Elimistön tasapainoa säätelevät useat sadat mekanismit. Esim. jos verenpaine laskee, alkaa mekanismi nostamaan sitä ja päinvastoin. Ayurveda palauttaa mekanismien toiminnan optimaaliseksi ja seurauksena on tasapaino koko kehossa. Kaikki ayurvedahoidot normalisoivat tasapainomekanismeja.

Liittyykö rajatieto ayurvedaan ? Lyhyt vastaus on, että kyllä liittyy, koska doshien ”alkusyyt” sijaitsevat yhtenäiskentässä, jota tiedemaailma ei vielä tunnusta.

blogi:

Ayurvedan oppimista voidaan verrata koulunkäyntiin. On helppoja alkeisasioita ja sitten vaikeita ”lukioasteen” asioita. Ihanteellista on oppia asiat tietyssä järjestyksessä, kuten koulussakin. Ekaluokkalaiset oppivat ensin lukemaan ja laskemaan. Kuudennella luokalla jo harjoitellaan yhtälöitä, joiden pelkkä olemassaolokin olisi ekaluokkalaiselle melkoinen mysteeri ja ihmetyksen aihe. Ja lukiossa on sitten vastassa integrointi ja logaritmiyhtälöt. Maharishi Ayurveda on minun oppijärjestelmäni. Se on ”räätälöity” länsimaisen kiireihmisen tarpeisiin. Minun koulutuksessa kerrottiin, että ekaluokkaisille pitää ensin opettaa Aman poistaminen eli sulamatta jääneen ja verenkiertoon imeytyneen myrkyttyneen aineksen eliminointi pistämällä kuntoon ruoansulatus. Toki noin 20% aloittelijoista voi mennä suoraan ylemmille luokille, jos on ruoansulatus priimakunnossa. AMAN POISTAMINEN ON HELPPOA ja siten sopii ekaluokkalaisille hyvin. AMAN POISTAMISESSA EI TARVITA INTIALAISTA ELÄMÄNTAPAA. Itse asiassa Intialainen elämäntapa on ayurvedakoululaiselle vasta noin lukioasteen asia. Käytäntö osoittaa, että pelkkä sana Intia karkoittaa 30% potentiaalisista asiakkaista ja sanapari ”Intialainen elämäntapa” toiset 30%. Sanapari on kauhistus ekaluokkalaiselle, kuten on logaritmilaskentakin kauhistus aloittelijalle. Yleensä ottaen kukaan ei halua muuttaa elämäntapojaan. Kaikki haluavat vain ne hyödyt. Toinen markkinaotsikko on ”Vantaalaisessa perheessä kokataan jokaiselle perheenjäsenelle omanlaisensa ateria kehotyyppien perusteella”. Tämä kehotyyppien mukainen ruoan valinta kuuluu ”yläkouluasteelle”. Tosimielessä se kannattaa aloittaa vasta, kun Ama on poistunut. Mutta onpahan vaan perheenäidillä tosi iso ja hermoja repivä työmaa kokata niin monta erilaista ateriaa. Käytännössä tämmöisiin virtuoosimaisiin suorituksiin harva ayurvedisti pystyy/jaksaa/viitsii koskaan. Mutta VALITETTAVASTI melkein kaikki Suomen Ayurvedaopettajat aloittavat ekaluokkalaisten kouluttamisen suoraan tästä toisesta vaiheesta eli suoraan yläluokan asioista. Aman poistamisesta ehkä puhutaan jossakin välissä vähäsen ja ohjataan joitakin amanpoistokuureihin. Kun kyselee Suomalaisita pitkän linjan ayurvedan harrastajilta, ei juuri kukaan ole vuosikausiin jaksanut noudattaa kunnolla kehotyypityksen mukaista ruokailua. Kun sitten vielä kysyy, että oletko ollut Aman poistossa, niin useimmat eivät tosimielessä ole olleet. On siis aloitettu koulunkäynti suoraan yhtälöistä ja loppujen lopuksi koko paletti on ”sekaisin”. Lukioasteen asioita ovat yrttikuurit. Niiden kanssa tarvitaan hirmuisen suurta asiantuntemusta ja yrtit eivät useimmiten toimi ennenkuin Ama on poissa. Mainitsin Viikkosavossa, että Suomessa ayurvedaa opettavat ”Intian lumoihin unohtuneet erikoisuuksien tavoittelijat” ja mitähän muuta vielä sanoin?? Kaikki osoittaa siihen, että on ”hienoa” tai eksoottista” kun voi heti kerralla heittää ”paletin” auki ekaluokkalaisten eteen ja alkaa jakaa sinänsä osaamiaan taitoja, mutta valitettavasti väärälle kuulijakunnalle. EIVÄT KAIKKI OLE TÄMMÖISIÄ EKSOOTIKKOJA.

Mitä on Jyotish eli Veedinen astrologia ? (2 linkkiä !)

Erikoisuuteni on Jyotishkonsultaatio. Jyotish eli Intialainen astrologia EI OLE SITÄ SAMAA, JOTA SUOMESSA TAVALLISESTI HARJOITETAAN. olen yksi harvoista Suomalaisista, jotka hallitsevat Jyotishin. Olen tutkiskellut ja laatinut Jyotishtulkintoja joyli 30 vuoden ajan. Erityisesti vuosina 2015-2017 laadin sadoille vaativille intialaisille asiakkaille tulkinnat facebookin välityksellä. Puoli tuntia 40 euroa ja kokonainen tunti 80 euroa.

 Intialainen astrologia eli jyotish on ikivanhaa tietoa
Jyotish eli intialainen astrologia on ikivanhaa pyhää tietoa yli 5000 vuoden takaa

Laadin konsultaatioita erityisesti Kuopion seudulla asuville henkilökohtaisena tapaamisena. Astrologia konsultaation voi laatia myös sähköpostin tai facebookin välityksellä kaikkialle maailmaan. Käyn myös messutapahtumissa. Syyskuussa hyvinvointimessut Kuopio halli.

Lyhyt jyotish astrologi blogi

Intialainen astrologia eli Jyotish eli Veedinen astrologia on maailman vanhin ja maailman eniten harrastettu astrologian muoto. Usko tai älä, mutta Suomessa melkein sataprosenttisesti myynnissä oleva astrologian muoto on vain ”erikoistapaus” joka syntyi tiettävästä vain parituhatta vuotta sitten, kun Intiasta tulleet ammattilaiset opettivat Kreikkalaisia. Kreikkalaiset toki oppivatkin jotain, mutta esimerkiksi heille jäi väärä tieto siitä, millaista zodiakkia eli eläinrataa pitäisi käyttää. Tuolloin 2000 vuotta sitten sekä trooppinen että sideerinen zodiakki olivat ”päällekkäin” samoissa asteluvuissa. Sen jälkeen ne ovat pikku hiljaa ”liukuneet” toistensa ohi/yli siten, että astelukuero on nyt n. 23 astetta. Jos siis olet länsimaisen systeemin mukaan esimerkiksi krapu, olet melko todennäköisesti Intialaisen mukaan kaksonen. NO PALJON PALJON MUITAKIN PERUSEROJA LÖYTYY. Lohdutukseksi sanottakoon, että asiakkaan ei minun konsultaatioissani tarvitse lainkaan ymmärtää mitään edellä mainituista teoreettisista pohdinnoista. Konsultaatioissani asiakas mm. oppii ”olemaan itse itsensä astrologi” eli laatimaan astrologisen kartan kännykällään ja lukemaan erinäisiä perusasioita kännykästään. Toki myös minun omaan asiantuntemukseen liittyvää asiakkaalle jaetaan.  Ota siis kännykkäsi mukaan !Jyotishkonsultaatioissani painotutaan asiakkaan perusluonteen ja toistuvien taipumusten tulkintaan. Tähtikartan ensimmäinen huone kertoo pitkälti luonteen perusominaisuudet, Seitsemäs huone kertoo parisuhde-elämän taipumukset ja katsotaan myös muita detaljeja: esimerkiksi jos Saturnus on 10. huoneessa, niin asiakkaalla on taipumus aina myöhästyä kaikista tapaamisista 15 minuuttia(noin). Jos asiakas haluaa, katsotaan myös tulevaisuuden trendejä. Minulle voi myös esittää toivomuksen, että en kerro lainkaan mitään negatiivista varsinkaan tulevaisuuskatsauksessa.

Puoli tuntia 40 euroa ja kokonainen tunti 80 euroa. saatavissa Kuopiossa asuville aina ja muualle Suomeen harkinnan mukaan messengerin tai facebookin välityksellä. Myös englannin kielellä. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close