ayurveda och astrologi

Friska nyheter

Enligt informationen jag har, fått har ayurveda fått officiell status i den ryska staten. Den exakta graden av ”tillstånd” som jag inte berättade för att i Ryssland är hela byråkratiska strukturen så annorlunda som i Finland. Ayurvedic Conqueror Kalevi Lehtonen vet mest.

Konsultationer Kuopio och Kuopion hyvinvointimessut: Ayurveda diet och astrologi

Ett heltydigt ayurvediskt samråd (100 euro) innehåller ungefär en halvtimme generella ayurvediska riktlinjer samt individuella grundläggande riktlinjer. Den andra halvtimmen går till VedaPulse-mätningen och dess tolkning. (För mer information om Vedapulsen). För första gången rekommenderas det att antingen ha ett heltäckande samråd eller bara en 45 € nybörjars grundpaket som inte gör ett Vedapulse mätningen, utan endast fokuserar på första hjälpen ”intensiv rådgivning”: enkelt och billigt grundläggande råd, vilket vanligtvis är det viktigaste. Mitt motto är ”hålla det enkelt” och det andra mottot är ”Do not Stress”. Om det blir stressigt att följa instruktionerna är det bäst att slappna av och återvända till de lättaste sakerna åtminstone en stund. Naturligtvis kan alla kunder bara ta en Vedapulserunda utan nybörjars paket på 55 euro. Några exempel på krämpor som får folk att söka råd är depression, ångest, matsmältningsproblem, oändlig trötthet och bristen på ”livslångt ställning”.

Min personliga historia med Ayurveda och Jyotish (Jyotish är indisk astrologi)


Allt började 1982 när jag lärde mig meditation. Det öppnade naturligt mitt medvetande till djupare saker. Joytish hobby började 1985 och Ayurveda 1988 (ca). Båda var kvar i årtionden på intensiv personlig hobbynivå, tills 2011 började jag göra Jyotish-tolkningar professionellt eller åtminstone heltid för äkta krävande indiska kunder via Facebook. Arbetet tog 4 år, tills jag blev trött på individs likgiltighet: De hade inga pengar att betala för mitt arbete. När det var Mattis handväska, var vi tvungna att leta efter ett mer lönsamt jobb. ”Officiell” Min Yotish-träning är begränsad till ett par high-end weekend seminarier. Jag började jobba Ayurveda professionellt hösten 2017 när jag gick till en månadskurs. Nedan finns en länk till mitt kurscertifikat. Sommaren 2018 köpte jag Vedapulse och arbetet fortsätter.

 

VAD ÄR DET EGENTLIGEN ?

 

 ayurveda måltid 
 

    Ayurveda är en gammal kunskap om hur man äter och bor rätt.

Ayurveda är en gammal, årtusend Indiens visdom. Det är ett förebyggande, holistiskt och organiskt hälsovårdssystem. Det betonar rätt kvalitet, individuell kost, rätt sätt att krydda och örter för hälsofrämjande. Ayurvedisk mat är väldigt gott. Det är främst en nutritionist för yoga och meditatorn, men det är också lämpligt för andra som är intresserade av sin hälsa. Ayurveda innehåller i synnerhet totalt 40 områden, vars viktigaste är meditation, yoga och näring.

Ayurveda innehåller en mängd riktlinjer och specialiteter. Beteendehistorien är bland annat följande: ”” Tala den söta sanningen. Det är ett citat från Indian Guru. Det är värt att betona det ljuva ordet, eftersom det åtminstone på platser som Facebooks diskussionsgrupper alltid är möjligt att berätta sanningen i alla situationer på ett sådant sätt att det inte bryter mot lyssnaren. Varje mänskligt budskap har åtminstone ett frö av sanningen. Det fröet borde bara blomma på ett vackert sätt. Ty hela sanningen är ju vacker. ”

Ama teori:

Otillräcklig matsmältning lämnar en del av livsmedelsmassan osmältad. Detta ämne absorberas från tarmen in i blodomloppet och in i alla vävnader genom åren av stockarna och orsakar sjukdomar. Ama har två arter: stora molekyler och fria radikaler. För mycket Ama orsakar t.ex. långvarig oförklarlig trötthet, brist på ”hållning”, morgon mild vit utsöndring på tungan. Ama problem hanteras genom normalisering av matsmältningen, där Amanproduktionen upphör. Det finns också speciella städningskurser.  

Dosha teori:

3 kroppsoperatörer dominerar kroppens funktioner. De är Vata, Pitta och Kapha. Om någon av dessa doshas störs, kommer de att följa sjukdomarna. Vanligtvis är en av de tre dosha dominant i varje människa. Vissa har upp till 2 eller 3 dosha. Vata-problemet gör till exempel antingen som en överdriven whistle whistle eller en full-throbbing tankar som kommer ut där och här. Pitta problem gör till exempel aggressiv karriärstrid. Kapha-problemet gör till exempel djupt förlamad övervikt. Dosha problem behandlas huvudsakligen genom att äta mat som sänker dosha.

       

 3 doshas av ayurveda 
  
Enligt Doshateor domineras kroppens funktioner av 3 grundläggande ”idéer”. Vata, Pitta och Kapha.

Balans teori:

Balansen i kroppen regleras av flera hundra mekanismer. Till exempel, om blodtrycket sjunker, börjar mekanismen höja den och vice versa. Ayurveda återställer mekanismernas funktion och resulterar i en balans i hela kroppen. Alla ayurvediska behandlingar normaliserar balansmekanismerna.

Är gränsen information relaterad till ayurveda? Det korta svaret är, ja, för att ”orsakerna till Doshas” är i ett enhetligt fält som ännu inte är erkänt av den vetenskapliga världen.

blogg:

Ayurveda är ett brett utbud av rådgivare för många. Du har nog hört historier om familjer där varje familjemedlem har sitt eget olika matintag beroende på kroppstyper etc. Många använder enorma mängder nervenergi och tid för att följa alla sorters speciella instruktioner. Enligt min mening bör instruktionerna ställas in i prioriterad ordning. Jag är specialiserade på första gången samråd. Först och främst finns det några realistiska och realistiska, men fortfarande de viktigaste och viktigaste instruktionerna. Det är bara när en person har lärt sig att leva med dessa första hjälpen instruktioner att ”viktfaktorn” ökas och det också gradvis och snabbt. När Ayurveda blir stressigt, berättar det fel om tidigare försök. Den sociala dimensionen måste också komma ihåg. Många är så glada att de börjar berätta för sina vänner vilken specialmat att använda. Tja, ingen vågar bjuda in den här personen att besöka, när värdinnan desperat tänker, ”Vad kan det erbjuda nu när det är en speciell diet?”. Ayurveda förbjuder också att prata under måltiden, men på jobbet, när en jobbborr äter och pratar mycket vid samma bord, är det inte värt att börja sköta att ”jag pratar inte nu när jag äter nu”. Bättre att flex och prata på samma sätt som andra.Min träning betonade vikten av matsmältning. 80% av sjukdomarna orsakas av matsmältningsbesvär. Det icke-smältbara livsmedelsämnet absorberas från tarmen in i blodomloppet och blir så kallad ”så kallad”. Amaksi. Ama måste först avstå från matsmältningsförhållandet innan du kan starta andra typer av instruktioner. Jag säljer inte några dyra produkter själv, så jag är inte frestad att erbjuda en dyr specialprodukt i onödan till kunden.Några ayurvediker börjar direkt mäta Vata / Pitta / Kapha-saldot och ge instruktioner för att korrigera det här balansenstillståndet. Tja, sådana instruktioner fungerar ibland inte om Ama fortfarande är för mycket.Det finns också de som börjar gräva tjocka årtusenden från gamla doktriner till växtbaserade riktlinjer för ”krävande” sjukdomar. Jo det här är inte riktigt ayurvediskt längre. Det ayurvediska kärnbudskapet är att eliminera djupa obalanser och föroreningar som ligger bakom sjukdomarna, vilket resulterar i att ett stort antal sjukdomar förhindras eller förbättras i förväg. Det är en förebyggande doktrin. I de flesta fall fungerar de exakta örterna inte alls om det finns för mycket Ama.

 

Vad är Jyotish eller indisk astrologi ?

Min specialitet är jyotish konsultation. Jyotish, eller indisk astrologi, är inte samma som behandlas i Finland. Jag är en av de få finska, som domineras av Jyotishin. Jag måste studera inte förberedda och Jyotishtulkintoja joyli 30 år. Speciellt under åren 2015-2017 skapar jag tolkningar via Facebook för hundratals krävande indiska kunder. En halvtimme är 40 euro och en timme är 80 euro.

 

 jyotish astrologi gubbe
 
Jyotish är en gammal helig information för över 5000 år sedan

Jag gör både ayurvediska och jyotiska konsultationer, särskilt för människor som bor i Kuopio-regionen, som ett personligt möte, men du kan också skapa en jätte konsultation via e-post eller Messenger över hela världen. Jag deltar också på rättvisa evenemang. I september välfärdsmässan i Kuopio Hall.

En kort jyotish blogg

Indisk astrologi, eller Jyotish eller Vedic astrologi, är den äldsta formen av astrologi i världen. Tro det eller inte, men den form av astrologi som sålts nästan 100 procent i Finland är bara ett ”speciellt fall” som föddes för bara några tusen år sedan när indiska proffs lärde grekerna. Grekerna lär sig givetvis något, men till exempel lämnades de fel information om vilken typ av zodiak eller djurväg som skulle användas. På den tiden för 2000 år sedan var både den tropiska och sidlinjen zodiac ”överlappande” i samma grad. Därefter glider de långsamt förbi varandra så att stegskillnaden nu är ca 23 grader. Så, om du är en västerländare, till exempel en dolk, är du förmodligen en tvilling enligt indianen. NEJ Massor av många andra grunder hittades.För att tröstas behöver kunden inte alls förstå några av de teoretiska överväganden som nämns ovan i mitt samråd. I mitt samråd klienten t.ex. lär sig att vara ”en astrolog själv”, det vill säga att skapa en astrologisk karta på sin mobiltelefon och läsa olika grunder på sin mobiltelefon. Naturligtvis delas min egen kompetens också med kunden. Så ta din mobiltelefon med dig!En halvtimme är 40 euro och en timme är 80 euro. tillgänglig för personer som bor i Kuopio alltid och på annat håll i Finland efter eget gottfinnande via Messenger eller Facebook. Också på engelska.

 

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close