Ayurveda och Astrologi

 

Min personlig historia med Ayurveda och Jyotish(=Indiska astrologi)

Det hela började från 1982 när jag lärde mig om meditation. Det öppnade mitt medvetande på ett naturligt sätt till djupare saker. Jyothishhobby började 1985 och Ayurveda 1988 (ungefär). Båda stannade i årtionden av intensiv personlig hobby, tills i 2011 jag började göra Jyotish tolkningar professionellt, eller åtminstone heltid för äkta, krävande indiska kunder på Facebook Genom. Arbetet varade i 4 år, tills jag tröttnade på indiska reservationer: de hade inte pengar att betala för mitt arbete. När jag var i handväskan, var jag tvungen att leta efter en mer lukrativ tidsfördriv. Min ”officiella” styrketräning är begränsad till ett par hög-end helgen seminarier. Ayurvedisk jag började göra professionellt på hösten 2017, när jag gick en månad lång kurs. Under länken till mitt kursintyg. Sommaren 2018 köpte jag Vedapulsen och arbetet fortsätter att fortsätta.

Kari Nokela: s vittnesmål

Mer information om en ayurvediska Sida Vedalila 

Vad är Ayurveda?

Läs den nyligen publicerade artikeln finska Yoga Journal 3/2018

Ayurveda vata pitta kapha dosha Guru hälsan depression yoga diet
Ayurveda är en gammal kunskap om hur man äter och lever ordentligt.

Ayurveda är en forntida, årtusenden gammal Indisk visdom. Det är ett förebyggande, holistiskt och ekologiskt sjukvårdssystem.  Ayurveda betonar rätt kvalitet, individuell kost, och rätt hälsofrämjande av kryddor och örter. Ayurveda är mycket läcker. Ayurveda är främst en yoga tid och Mediterarens näringsmässiga doktrin, men är lämplig för andra människor som är intresserade av hälsa. Strängt taget, Ayurveda innehåller en hel 40 område, den viktigaste av dessa är meditation, yoga och nutrition.

I Ayurveda-distriktet finns de mest skiftande riktlinjer och specialiteter. Bland annat är användningen av Rasayana följande: ”” Säg den ljuva sanningen ”. Det är ett citat från en Indisk guru. Du bör betona att söta ord eftersom, åtminstone på platser som Facebook chat-rum, har du alltid förmågan att berätta sanningen på ett sätt som inte kränker lyssnaren. Varje mänskligt budskap har åtminstone ett frö av sanning. Att utsäde bara bör få blommande på ett vackert sätt. För all sanning är, trots allt, vacker. ”

Ama teori: bristfällig matsmältning lämnar en del av mat massa smältning. Detta material absorberas från tarmen in i blodomloppet och alla vävnader i stockarna av venerna och orsakar sjukdom. Det finns två arter av jorden: större molekyler och fria radikaler. Överdriven AMA orsaker, bland annat. Långtids oförklarlig trötthet, en brist på ”kroppshållning” på morgnarna, har en vit sekret på tungan. Problemet behandlas genom att normalisera matsmältningen, när Aman produktion upphör. Det finns också speciella rengörings kuber.

Dosha teorin 3 kropp-själ-operatören styr kroppens funktioner. De är vata, Pitta och kapha. Om en av dessa doshar är störd, sjukdomen kommer att följa. I allmänhet är en av de tre Dosta dominerande i varje människa. Några upp till 2 eller 3 Doshisha. Problemet med Vata för människan slappa eller helt i slidan, vars idé flyr och hit. Problemet med pitta är Aggressiv karriär missil. Kapha problem gör bland annat Djupt förlamad. Docetaxel används främst för att behandla livsmedel som sänker dodhan.

Ayurvedisk Dosha teori vata pitta kapha depression diet yoga hälsan
Enligt Dosha theori kroppens funktioner dominerar 3 grundläggande ”idéer”. Vata, Pitta och kapha.

Equilibrium teori: balansera av förkroppsliga regleras av flera hundra mekanism. Till exempel. Om blodtrycket sjunker, starta mekanismen för att höja den och vice versa. Ayurveda återställer mekanismerna till optimal funktion och resultatet är en balans i hela kroppen. Alla ayurvediska behandlingar normaliserar balanserande mekanismer.

Den fullängds konsultation (80euros) innehåller ungefär en halvtimme av allmänna Ayurveda riktlinjer samt enskilda grundläggande instruktioner. Den andra halvtimmen går till mätning och tolkning av vektorn. En kort konsultation (40 euro) varar en halvtimme och innehåller endast en uppläsning av väte. Som lämnar några grundläggande saker. För första gången är det antingen ett heltids samråd eller ett samråd om 40 euro, som inte alls är vedaculseluentaa, och som uteslutande fokuserar på ”Power Advice” som är specialiserat på första gången: enkel och Billiga grundläggande råd.

blogg:

Ayurveda är ett brett utbud av rådgivare för många. Du har nog hört historier om familjer där varje familjemedlem har sitt eget olika matintag beroende på kroppstyper etc. Många använder enorma mängder nervenergi och tid för att följa alla sorters speciella instruktioner. Enligt min mening bör instruktionerna ställas in i prioriterad ordning. Jag är specialiserade på första gången samråd. Först och främst finns det några realistiska och realistiska, men fortfarande de viktigaste och viktigaste instruktionerna. Det är bara när en person har lärt sig att leva med dessa första hjälpen instruktioner att ”viktfaktorn” ökas och det också gradvis och snabbt. När Ayurveda blir stressigt, berättar det fel om tidigare försök. Den sociala dimensionen måste också komma ihåg. Många är så glada att de börjar berätta för sina vänner vilken specialmat att använda. Tja, ingen vågar bjuda in den här personen att besöka, när värdinnan desperat tänker, ”Vad kan det erbjuda nu när det är en speciell diet?”. Ayurveda förbjuder också att prata under måltiden, men på jobbet, när en jobbborr äter och pratar mycket vid samma bord, är det inte värt att börja närma sig att ”jag pratar inte nu när jag äter”. Bättre att flex och prata på samma sätt som andra.
Min träning betonade vikten av matsmältning. 80% av sjukdomarna orsakas av matsmältningsbesvär. Det icke-smältbara livsmedelsämnet absorberas från tarmen in i blodomloppet och blir så kallad ”så kallad”. Amaksi. Ama måste först avstå från matsmältningsförhållandet innan du kan starta andra typer av instruktioner. Jag säljer inte några dyra produkter själv, så jag är inte frestad att erbjuda en dyr specialprodukt i onödan till kunden.
Några ayurvediker börjar direkt mäta Vata / Pitta / Kapha-saldot och ge instruktioner för att korrigera det här balansenstillståndet. Tja, sådana instruktioner fungerar ibland inte om Ama fortfarande är för mycket.
Det finns också de som börjar gräva tjocka årtusenden från gamla doktriner till växtbaserade riktlinjer för ”krävande” sjukdomar. Jo det här är inte riktigt ayurvediskt längre. Det ayurvediska kärnbudskapet är att eliminera djupa obalanser och föroreningar som ligger bakom sjukdomarna, vilket resulterar i att ett stort antal sjukdomar förhindras eller förbättras i förväg. Det är en förebyggande doktrin. I de flesta fall fungerar de exakta örterna inte alls om det finns för mycket Ama.

Vad är Jyotish eller indisk astrologi eller vediska astrologi? 

Min specialitet är en jyothishkonsultation. Jyotish eller indisk astrologi är inte densamma som vanligtvis praktiseras i Finland. Jag är en av de få finländare som dominerar Jyoshin. Jag har studerat och arbetat på Jyothishinterpretations i över 30 år. I synnerhet, 2015-2017, var jag tolkningarna av de hundratals indiska kunder som skulle vara krävande. En halvtimme 40 euro och en hel timme 80 euro.

Indiska astrologi eller Jyotish eller Vediska astrologi
Jyotish är en forntida helig kunskap om över 5000 år bakom

Jag utarbetade både Ayurveda och jyothishconsultations, särskilt som ett personligt möte med Kuopio regionen, men Jyotish kan också förberedas via e-post eller budbärare över hela världen på finska eller på engelska.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close