Kari Nokela och Vedanta

 kari nokela är mångsidig
Jag bloggade och jag utarbetat Ayurveda och Jyotish samråd & Vedatulsekonsultions

Mitt yngre liv var ibland ganska svårt, men under de senaste åren har jag lärt mig att njuta även den ”fruktansvärda” glada verbala lystin Hold. Jag är en Word-Ready media-orienterade ”vata” persona. Jag sktiver bloggar ivrigt och ofta.

Transcendental Meditation är ”grundläggande salt” i mitt liv. Jag lärde mig att meditera i 1982 och det öppnade mitt medvetande bland andra. Ayurvedisk och indisk astrologi. Den ayurvediska konsulten jag deltog i 2017. Jag gör både ayurvediska och astrologiska konsultationer mot betalning när någon blir intresserad. Vedapulse har varit en hjälpare sedan sommaren 2018. Vedapulse är idealisk för professionellt bruk och för hemmabruk. I hemmabruk kan det övervaka den dagliga utvecklingen av deras hälsotillstånd och därmed lära sig att må bättre.

bloggar :  om indisk astrologi

Promise Friday. För några timmar sedan började en liten meningsskiljaktighet med en indisk pojke i en datormamma. Då var rastlös vila, men jag försökte lugna mig med pulsavslappning och meditation i följd. Inte heller hjälpte ”loppans jämförelse” med ondskan och den indiska pojken, eo, har ännu inte fått den datoruppgift vi har kommit överens om. Vid sådana tillfällen kommer det ibland spontant att ”Nu går Mars tithi?” . Nåväl ser jag genast på datorn och KAS: Nu är det verkligen Mars tithi som heter trayodashi igår idag på fredag ​​kl. 13-14 finsk tid. Och det slutar på lördag imorgon vid middagstid. Ja, ja astrologi, jag är sant !!

En annan artikel om indisk astrologi

Kära människor. Jag har haft många dagar av konvalescens tietokoneylikuormituksen ur kopplingar. Tja, jag hela tiden maskinen lite längre slagit dem de viktigaste sakerna, och tro mig det i mitt projekt. Bara en riktigt bra överraskning med mina pengar, så det finns bekymmer på framsidan. Enligt indiska jotiska astrologer har jag ett mycket bra år i mitt löfte, från årets Midsommarfödelsedag. Det är en Varshaphal tolkning från födelse till födelsedag. För föregående år projicerades pengar och offentligt rykte i dagsljusmönster. Det kommer att finnas pengar, kärlek och professionell framgång för det kommande året. ja

2 små ayurvediska mönster relaterade till varandra

Hej folk. I min tidigare text skrev jag om att balansera doshi med frukt. Tja, i februari-april, kommer det bara att vara Kapha-tid, när människor som är känsliga för hagen blir lätt uttråkad och lat. Alltid trött och åtminstone näsan blockerad. En plus är två, så på äpplet får du Kapha så länge du inte äter äpplet för coolt. Gingerpulver för varmvattendryck kompletteras med ovanstående. Och andra kryddor som ger kryddor kan användas.

Hur balanserar du din dosia med frukt?
Frukten reduceras med banan, apelsin och andra citrusfrukter. Söta frukter i allmänhet, som t.ex. druvor.
Täcker söta frukter, äpplen och päron.
Bladlus sänka äpplen, päron.

Organisk massage

Hej folk. I den här gruppen har jag nyligen berättat att kallpressad sesamolja med ett pris / kvalitetsförhållande är det bästa för ayurvedisk massage. Ja nu har jag testat, helt annorlunda koppla diskant: finska preparat Sofiina- massageolja med jojoba och aloe vera och rypälensiemenöljy ingredienser absorberas in i muskeln, som sesamolja. Kostnaden för besparingspaketet är 24 euro per liter; inte dåligt. Det bästa är komfort, eftersom sofina är vattenlöslig och därför inte biter. En ayurvedisk nybörjare man hörde med lotteris sesamolja på så bra sätt att han kom ner till 10 000 euro när hyresvärden var tvungen att förnya badrumsväggarna. En annan krigare är torv, vilket annars skulle vara mitt första val. DET FINNS SÄKERHETEN MONTERAR INTE BADVÄRMEN, eftersom det är vattenlösligt. Och då om avkopplingseffekten. Som en man gick Vetel genast från botten till botten. Den första känslan var djup avkoppling. Därefter kom kroppens motreaktion, det vill säga ett brinnande tryck (det visade bara att det borde ha gjorts även med viss försiktighet) Nå var resultatet av de närmaste dagarna mycket positivt. Lätt avkoppling i medlemmarna varade i ytterligare en vecka. REKOMMENDERAR SOFINA, så länge du bara smörjer en del av croupen för nästa test så att det inte finns någon motreaktion. Sådana motreaktioner är också normala för sesamolja och andra orimliga användare.

Skriven den 14.7.2019

Du kan få en rekord idag i antalet besökare på min hemsida. redan vid middagstid Finländarnas besökare var 600, så tusen finska gränsen av trasiga raskt. Ryssarna är alltid de mest och tyskarna och Yankeesna efter det. Så en riktigt bra dag idag !!

Jag erbjöd mina lektioner

det vill säga en vetenskapssida på ett av de högsta universiteternas webbplatser. De sa att min text är icke-social och inte anpassad till sin akademiska perfektion. Tja inte med de orden. I ayurveda ingår hälsa i sex delområden: 1) fysisk hälsa 2) psykisk-emotionell 3) mänsklig 4) miljö (föroreningar till exempel) 5) sociala eller mänskliga relationer och 6) högsta introduktion. Det finska folks stötfångare är den sociala sidan. Det finns fortfarande människor som så. När en normal Finn startar en Valio-mat enligt en alternativ terapi kan han vara entusiastisk över att allt liv är fullt av den doktrinen och att ätarna annars får ett ”skrik”. Åh, det kan du. Jo det här är inte fallet för alla, men hur många ayurvediska advokater har missat byinbjudan, förutom när värdinnan i förtvivlan tycker ”vad skulle det erbjuda nu när det gäller kost”? Och de inbjudningar som börjar börjar minskas. ja. sådana lördags tankar

Syftet med livet

är att växa lycka. Många filosofer använder olika beskrivningar av syftet som människan utvecklas för. De är okej på sina egna sätt. Det ena och rätten kan inte läggas i ett ord. Ordet lycka är särskilt främmande för den finska folkkaraktären, så låt oss använda det speciellt här, så att den överhörde sörjaren också hör andra ord än informationsflödets huvudström. Återigen räcker inte bara ett ord, lycka, för att beskriva hela sanningen, men med goda skäl lanserade Maharishi Mahesh Yogi det som sitt eget ”varumärke”. Det var en man på den sista med en känsla för humor, de sanna kunde inte hålla jämna steg med honom. Men naturligtvis behöver inte alla avancerade män kultivera mycket humor. Alla förblir individer trots framstegen.

De två grundläggande utvecklingsstegen är vila och handling, åtminstone enligt Maharish. Ju mer sofistikerade och förfinade handlingen, desto mer avancerad blir den. Jag ska passera en närmare undersökning av vad det är att föra en ”mer förfinade” aktiviteter, eftersom jag har tillräckligt med tid, upprörde många människor som börjar att tänka på att sluta baserad på mina egna karakteriseringar dess grad av utveckling. Vila är en knepig plats för många när stress och rusning kommer i vägen. Men faktum är att vila är ett måste. Ingenting hjälper, även om det finns en ”miljon” saker att göra. för den fattiga personen är situationen den svåraste och för kaphha den enklaste. vata skämtar och sköter, så meditation är exempelvis det bästa. Kapha är å andra sidan lugn och fridfull på de flesta tuffa platser (såvida du inte störs av Kapha, som mestadels bor på sjukhus). Tja, utöver detta sträcker sig mina avsikter idag inte. Glad onsdag alla

Behöver dissenters vara ”kittlade” eller inte?

Ibland postar jag också till mina så kallade allmänna grupper i Kuopio. Så FB Kuopio och jag älskar Kuopio. Jag vet inte alltid om jag borde eller inte. Dessa grupper inkluderar alla typer av människor; därför också motståndare till alternativa terapier. Den allmänna regeln i Ayurveda är att du inte onödigt ska uppröra humören hos dissidenter. Förhållandet har varit ungefär så att dessa grupper blir 3-5 gilla för en citronsyrta-bild. Saknar det antalet likes rättfärdiga att injicera material där. Kanske de citronerna kommer att utspädas med tiden ???

God morgon lördag.

Lördagarna domineras av den verkliga och allvarliga Saturn-planeten. Det är grundläggande grundläggande och belyser de besvärliga aspekterna av vatadosha. För vissa människor är det bästa sättet att spendera en lördag din uppstigning eller total reträtt och avkoppling. För vissa markerar lördagen det obligatoriska genomförandet av även tråkiga uppgifter genom borrning. Borrning är en möjlig manifestation av Saturnus. Humoristiska människor gillar INTE lördag. Bäst att lämna skämtna ner. Annars kan missförstånd komma. ja. idag har jag din fulla röv

Behöver du kärlek på jobbet?

Känslor är en djupare verklighet än intelligens, säger en indisk guru. Och känslan av kärlek är den djupaste av känslorna, åtminstone hävdar jag. I både online- och ayurvediskt arbetsliv och i mitt tidigare arbete som skollärare tog det ofta tid för mig att börja arbeta med någon (t.ex. en handledare). Det fanns alltid problem tills en djup och varaktig känsla av kärlek till den personen föddes. En del människor säger att de håller sina relationer åtskilda från sina känslomässiga liv, men jag tror att de har den inställningen på lång sikt. Särskilt nuförtiden i arbetsvärlden online tycker jag att ett anställningsförhållande är känsligt för tvister och meningsskiljaktigheter tills kärlekskänslan i båda riktningarna har stabiliserats. Och när den känslan av kärlek har bildats finns det inte längre någon kontrovers i min erfarenhet. Om jag arbetar särskilt med de mycket unga, de är till en början mycket förvirrad min sentimentala sätt jag närma sig dem. De känner sig mycket främmande att ”överlämna” till utbytet av känslor. Men när det emotionella utbytet äntligen har börjat tar det inte lång tid innan den varaktiga känslan av kärlek blomstrar. Naturligtvis med kvinnor är det lättare att uppnå en känsla av kärlek än män.

 

Vediska arkitektur

 Vediska arkitektur är en del av ayurveda
Ekologisk Stapathyavedatalo

Vätgas arkitekturen ger oss möjlighet att bygga hem och städer i harmoni med naturen. Först, stadens allmänna formel måste anpassas till kardinalen riktningar, och gatorna och lägenheterna kommer också att vara på samma linje. Huvudentrén till lägenheten måste vara öster eller norr. Öster är den bästa eftersom solen går upp från öster. I lägenhetshuset kommer du att bestämma riktningen på huset ytterdörren. Om du bor i ett hus med söderläge entré, behövs särskilda åtgärder för att göra problemet lättare. Men det bästa är att ändra lägenheten. Det finns också regler i vilken del av huset vilket rum måste placeras. Till exempel. Mat sal i söder, vilket gör matsmältningen mer effektiv. Det finns också regler i vilken riktning är bra för ditt huvud att visa när du sitter eller står. Om du sitter mot öster eller norr, var det bra. Det påstås att hjärnan har känsliga receptorer till luftriktningar. Men när du sover, en överrasknings överraskning pekar mot söder. Så det är bra att sova i sängen, som är inställd på huvudsidan mot söder så exakt som möjligt. Vattenvägarnas närvaro har stor inverkan på bostads anläggningarna. Det finns många regler på detta område, men jag minns dem inte. Byggnadsmaterialet måste vara ekologiskt. För tillfället är branschexperterna att bygga trähus.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close