Malas bort först för att lära sig astrologi och ayurveda

Vedapulse info >> Ayurveda
ayurveda jyotish ama dosha
Ayurveda är Världens äldsta form av organiserad hälso vård; över 5000 år gammalt. Malas teori och kropp typs -teori är viktigast teorier.. Kari Nokela har sina egna starka opinioner on ayurveda.

Friska nyheter

Enligt informationen jag har, fått har ayurveda fått officiell status i den ryska staten. Den exakta graden av ”tillstånd” som jag inte berättade för att i Ryssland är hela byråkratiska strukturen så annorlunda som i Finland. Ayurvedic Conqueror Kalevi Lehtonen vet mest.

Att lära sig  Ayurveda, som ger holistisk hälsan , kan jämföras med att gå i skolan.

Det finns enkla grundläggande saker och sedan svåra ”gymnasiet” saker. Det är idealiskt att lära sig saker i en viss ordning, precis som i skolan. Första klassare lär sig först att läsa och räkna. Sjätte klass utövar redan ekvationer, vars existens bara skulle vara ett mysterium och ett under för första klass. Och då står gymnasiet inför integration och logaritmiska ekvationer. Maharishi Ayurveda är mitt inlärningssystem. Den är ”skräddarsydd” efter västliga orkanernas behov. I min utbildning fick första klassarna att först ta bort Ama eller Malas , det vill säga eliminera smältbart och absorberas i blodomloppet genom att förgifta matsmältningskanalen.

Naturligtvis kan cirka 20% av nybörjare gå direkt till högre betyg om de har matsmältning i bra skick. (Där kan de starta lära sig om vata , pitta och kapha -saker ). Borttagning av Malas är enkelt och därför passar allt. Det finns inget behov av en indisk livsstil för att ta bort Malas . För en ayurvedisk skolstudent handlar den indiska livsstilen faktiskt bara om en gymnasiefråga. Praxis visar att ordet Indien bara förvisar 30% av potentiella kunder och ordet ”indiskt sätt att leva” driver de andra 30%. Ett ordpar är en styggedom för en förstklassig student, liksom logaritmisk abstraktion för en nybörjare. Generellt sett vill ingen ändra sin livsstil. Alla vill bara ha dessa fördelar.

Min personliga historia med Ayurveda och Jyotish ( eller vedisk astrologi )

Allt började 1982 när jag lärde mig meditation. Det öppnade naturligt mitt medvetande till djupare saker. Joytish hobby började 1985 och Ayurveda 1988 (ca). Båda var kvar i årtionden på intensiv personlig hobbynivå, tills 2011 började jag göra Jyotish-tolkningar professionellt eller åtminstone heltid för äkta krävande indiska kunder via Facebook. Arbetet tog 4 år, tills jag blev trött på individs likgiltighet: De hade inga pengar att betala för mitt arbete. När det var Mattis handväska, var vi tvungna att leta efter ett mer lönsamt jobb. ”Officiell” Min Yotish-träning är begränsad till ett par high-end weekend seminarier. Jag började jobba Ayurveda professionellt hösten 2017 när jag gick till en månadskurs (Medical Doctor Stuart Rothenberg, USA) . Sommaren 2018 köpte jag Vedapulse och arbetet fortsätter.

En link till veternskapliga sidor om ”kampen” mellan alternativmedicin och medicin

Wikipedia about our topic

Another wikipedia text also

Maharishi Ayurveda (Commercial) USA

Ayurveda i Sverige

Yoga pedia 

Post skrivningarna och bloggar De här bloggar innehåller tankar om traditionell och modern vetenskaper när de studerar nutrition (salt, kolhydater, trovärdighet.av vetenskap..)

VAD ÄR Ayurveda EGENTLIGEN ?

 

 matlagning ama
det är en gammal kunskap om hur man äter och bor rätt.
 

Ayurveda är en gammal, årtusend Indiens visdom. Det är ett förebyggande, holistiskt och organiskt hälsovårdssystem. Det betonar rätt kvalitet, individuell kost, rätt sätt att krydda och örter för hälsofrämjande. Ayurvedisk mat är väldigt gott. Det är främst en nutritionist för yoga och meditatorn, men det är också lämpligt för andra som är intresserade av sin hälsa. Ayurveda innehåller i synnerhet totalt 40 områden, vars viktigaste är meditation, yoga och näring.

Ayurveda innehåller en mängd riktlinjer och specialiteter. Beteendehistorien är bland annat följande: ”” Tala den söta sanningen. Det är ett citat från Indian Guru. Det är värt att betona det ljuva ordet, eftersom det åtminstone på platser som Facebooks diskussionsgrupper alltid är möjligt att berätta sanningen i alla situationer på ett sådant sätt att det inte bryter mot lyssnaren. Varje mänskligt budskap har åtminstone ett frö av sanningen. Det fröet borde bara blomma på ett vackert sätt. Ty hela sanningen är ju vacker. ”

Ama eller Malas teori:

Otillräcklig matsmältning lämnar en del av livsmedelsmassan osmältad. Detta ämne absorberas från tarmen in i blodomloppet och in i alla vävnader genom åren av stockarna och orsakar sjukdomar. Malas har två arter: stora molekyler och fria radikaler. För mycket Malas orsakar t.ex. långvarig oförklarlig trötthet, brist på ”hållning”, morgon mild vit utsöndring på tungan. Malas problem hanteras genom normalisering av smältningen, där Malas produktionen upphör. Det finns också speciella städningskurser.  

Dosha teori: vata pitta kapha – ayurveda test – kroppstyper

3 kroppstyper eller -operatörer dominerar kroppens funktioner. De är Vata, Pitta och Kapha. Om någon av dessa doshas störs, kommer de att följa sjukdomarna. Vanligtvis är en av de tre dosha dominant i varje människa. Vissa har upp till 2 eller 3 dosha. Vata-problemet gör till exempel antingen som en överdriven whistle whistle eller en full-throbbing tankar som kommer ut där och här. Pitta problem gör till exempel aggressiv karriärstrid. Kapha-problemet gör till exempel djupt förlamad övervikt. Dosha problem behandlas huvudsakligen genom att äta mat som sänker dosha. Dosha problemer mätar man traditionelt från pulsen.

       

 3 doshas av ayurveda vata pitta kapha
Enligt Doshateorin domineras kroppens funktioner av 3 grundläggande ”idéer”. Vata, Pitta och Kapha.
  

Balans teori:

Balansen i kroppen regleras av flera hundra mekanismer. Till exempel, om blodtrycket sjunker, börjar mekanismen höja den och vice versa. Ayurveda återställer mekanismernas funktion och resulterar i en balans i hela kroppen. Alla ayurvediska behandlingar normaliserar balansmekanismerna.

Är gränsen information relaterad till ayurveda?

Det korta svaret är, ja, för att ”orsakerna till Doshas” är i ett enhetligt fält som ännu inte är erkänt av den vetenskapliga världen. All bra ”erfarenhets”behandlingar har gemensamt är korrigering av obalanser och föroreningar i bakgrunden av sjukdomar. Detta är för att behandla orsakerna och inte symtomen på sjukdomarna. Sjukdomar har alltid sitt ursprung i subtila ”grovhet” på djupa nivåer i kroppen. Att förstå ”tro” -terapier kräver därför ”nivåtänkande” där hela kroppen, liksom konstruktionen av sjukdomarna, börjar på immateriella subtila nivåer, från vilka de gradvis blir konkreta organ och sjukdomar. Till exempel är cancer vanligtvis ett resultat av år av progressiv ”utveckling”. När den underliggande orsaken behandlas kan många sjukdomar börja läka på samma gång, vilket gör det svårt att urskilja de logiska orsak-effektförhållanden som krävs av vetenskaplig forskning. Och inte heller kan fördelen med naturliga behandlingar, förebyggande av sjukdom lätt bevisas.

blogg:

Ayurveda är ett brett utbud av rådgivare för många. Du har nog hört historier om familjer där varje familjemedlem har sitt eget olika matintag beroende på kroppstyper etc. Många använder enorma mängder nervenergi och tid för att följa alla sorters speciella instruktioner. Enligt min mening bör instruktionerna ställas in i prioriterad ordning. Jag är specialiserade på första gången samråd. Först och främst finns det några realistiska och realistiska, men fortfarande de viktigaste och viktigaste instruktionerna. Det är bara när en person har lärt sig att leva med dessa första hjälpen instruktioner att ”viktfaktorn” ökas och det också gradvis och snabbt. När Ayurveda blir stressigt, berättar det fel om tidigare försök. Den sociala dimensionen måste också komma ihåg. Många är så glada att de börjar berätta för sina vänner vilken specialmat att använda.

Tja, ingen vågar bjuda in den här personen att besöka, när värdinnan desperat tänker, ”Vad kan det erbjuda nu när det är en speciell diet?”. Ayurveda förbjuder också att prata under måltiden, men på jobbet, när en jobbborr äter och pratar mycket vid samma bord, är det inte värt att börja sköta att ”jag pratar inte nu när jag äter nu”. Bättre att flex och prata på samma sätt som andra.Min träning betonade vikten av matsmältning. 80% av sjukdomarna orsakas av matsmältningsbesvär. Det icke-smältbara livsmedelsämnet absorberas från tarmen in i blodomloppet och blir så kallad ”så kallad”. Amaksi.

Malas måste först avstå från matsmältningsförhållandet innan du kan starta andra typer av instruktioner. Jag säljer inte några dyra produkter själv, så jag är inte frestad att erbjuda en dyr specialprodukt i onödan till kunden.Några ayurvediker börjar direkt mäta Vata / Pitta / Kapha-saldot och ge instruktioner för att korrigera det här balansenstillståndet. Tja, sådana instruktioner fungerar ibland inte om malas fortfarande är för mycket.Det finns också de som börjar gräva tjocka årtusenden från gamla doktriner till växtbaserade riktlinjer för ”krävande” sjukdomar. Jo det här är inte riktigt ayurvediskt längre. Det ayurvediska kärnbudskapet är att eliminera djupa obalanser och föroreningar som ligger bakom sjukdomarna, vilket resulterar i att ett stort antal sjukdomar förhindras eller förbättras i förväg. Det är en förebyggande doktrin. I de flesta fall fungerar de exakta örterna inte alls om det finns för mycket malas .

bio energi jyotish

Vad är Jyotish eller indisk astrologi ?

Min specialitet är personligt horoskop eller jyotish konsultation. Jyotish, eller indisk astrologi, är inte samma som behandlas i Finland. Jag är en av de få finska, som domineras av Jyotishin. Jag måste studera inte förberedda och Jyotishtulkintoja joyli 30 år. Speciellt under åren 2015-2017 skapar jag tolkningar via Facebook för hundratals krävande indiska kunder. En halvtimme är 40 euro och en timme är 80 euro.

 En kort jyotish blogg

Indisk astrologi, eller Jyotish eller Vedisk astrologi, är den äldsta formen av astrologi i världen. Tro det eller inte, men den form av astrologi som sålts nästan 100 procent i Finland är bara ett ”speciellt fall” som föddes för bara några tusen år sedan när indiska proffs lärde grekerna. Grekerna lär sig givetvis något, men till exempel lämnades de fel information om vilken typ av zodiak eller djurväg som skulle användas. På den tiden för 2000 år sedan var både den tropiska och sidlinjen zodiac ”överlappande” i samma grad. Därefter glider de långsamt förbi varandra så att stegskillnaden nu är ca 23 grader.

Så, om du är en västerländare, till exempel en dolk, är du förmodligen en tvilling enligt indianen. NEJ Massor av många andra grunder hittades.För att tröstas behöver kunden inte alls förstå några av de teoretiska överväganden som nämns ovan i mitt samråd. I mitt samråd klienten t.ex. lär sig att vara ”en astrolog själv” och göra personligt horoskop för sig själv, det vill säga att skapa en astrologisk karta på sin mobiltelefon och läsa olika grunder på sin mobiltelefon. Naturligtvis delas min egen kompetens också med kunden. Så ta din mobiltelefon med dig!En halvtimme är 40 euro och en timme är 80 euro. tillgänglig för personer som bor i Kuopio alltid och på annat håll i Finland efter eget gottfinnande via Messenger eller Facebook. Också på engelsk

GLOBAL ASTROLOGISK ÖVERGÅNGSUTSIKT FÖR NÄSTA 5 ÅR. (Dr. Punarvasu Indien)

(detta är bara ”partiell sanning” eftersom många viktiga planetlayouter inte ingår)Om ämnet: Från och med 24 januari, inom kort, kommer Saturn att flytta till sitt eget skylt i Stenbocken. Nåväl, någon planet i sitt eget tecken är bra. Saturn framför allt STABILISERAR människors liv, särskilt på statsnivå. Det kommer att finnas mer ärliga värden i internationell politik. värden. Till exempel var Donald Trump-liknande fenomen typiska när Saturnus fortfarande befann sig i sitt tidigare tecken i Skytten. Nackdelen med Skyttstecknet är ”arrogans” på engelska  Således, även i amerikansk politik, kommer Trump-liknande fenomen snart att avta och ersättas av mer försiktighet och uppriktighet. Så vad betyder dessa fem år för individer? Svaret är att det beror på personen. kartan. Personligen lovar jag Plussa för Saturn har under de senaste åren varit hårt trakasserat av födelsekartan. Det är det. Nej när du går, säger mormor i snön !!

Linkar

Till min (viktigaste) vetenskapliga sidan

Jag med Vedanta sidan

Cookie policy sidan

Vedapulse sidan

Mer om Vedapulse

Kontakt sidan med kontak form

Något om Jyotish på Svenska