vedapulse och alternativmedicin

Vedapulse info

 

 vedapulse konsultation
vedapulse konsultation

Hej! Jag är fysiker FK kari nokela och jag användar vedapulse produkter i Finland. (kvalificerare: bilden ovan representerar inte mig). Vedapulse mäter den elektriska EKG-funktionen i hjärtat, analyserar och skriver ut en mängd olika hälsoinformation. Det internationella företaget är i bakgrunden. Mer information om mig också via menysidan 

 hjärtan elektrisk signal
ekg hjärtans signal

Den vedapulsekonsultation

är en lugn fredlig 5-minuters handled elektrisk spänning mätning. Spänningen dirigeras genom elektroderna och kopplingsenheten till datorn. Denna spänning, som en funktion av tiden, återspeglar den elektriska aktiviteten i hjärtat (EKG). Från EKG beräknar datorn Spektrum där de olika frekvensområdena motsvarar ayurvediska Doshas vata, Pitta och kapha. Inklusive Graferna av kinesisk medicin, Näringsråd och energi terapi beräknas från samma EKG.  Yogainstruktör kommer att gynnas av Vedapulsen yoga asana rikt linjer. Vid beräkning av parametrarna används metoden “hjärtfrekvens variation” (HRV): frekvensen för pulsen är en liten förändring under hela tiden, och denna smärre variation registreras i både tid-och frekvens nivåer. (Har du svårt att förstå? Oroa. Mätningen är lätt och begriplig i praktiken.)

Hur tillförlitliga är ayurvediska dosha mätningar

med Vedapulse jämfört med den traditionella hand puls läsning?  (I årtusenden, ayurvediska mätningar har utförts genom att känna hand leden pulsen på fingrarna). I studier i 85% av fallen gav båda mät metoderna samma resultat. Varför inte då hundra procent? Det är mycket möjligt att den manuella mätningen är mindre exakt? Vara svårt att få klarhet utan noggrann vetenskaplig övervakning.

I Finland: citat från Katin kauneuskulman vedapulse sida:

Den Vedapulse mätaren visar det aktuella ayurvediska tillståndet för den person som mäts; Balansen i vata, Pitta och kapha, jämvikten i kroppens energi centrar, stress status för kroppen, balansen mellan de olika delarna och meridianer, och funktionen av de delar av kroppen. Baserat på mätresultaten ger programmet vägledning om livsstil, mat och kryddor för att balansera kroppens tillstånd.

Puls mätningen har varit en av de viktigaste metoderna för att diagnostisera orientalisk medicin genom tiderna. Mätningen kombinerar västerländsk teknik med orientalisk medicin.
Forskare har utvecklat en EKG-baserad medicinsk mätutrustning från asiatisk medicin och cardiography expert prof. Under ledning av Oleg Soroki. Diagnosen är gjord av puls-och hjärt kurvan mätt från båda handlederna. Mätningen motsvarar den ayurvediska pulsmätningen.

Du kommer att få instruktioner och föreläsnings resultat och instruktioner för att slå balansen.

Kan den få en elektrisk stöt?

Under mätningen färdas elektriciteten från hjärtat genom handlederna till den elektroniska växlings enheten och, genom den, till datorn. Inte åt andra hållet. Om din dator skulle ha en dålig teknisk defekt, det kunde inte orsaka en högre batterispänning. Datorn arbetar med en spänning på 5 volt.

Linkar

Till “cookie policy” -sidan

Ayurveda och jyotish -sidan

min vetenskapliga sidan

Till Vedapulse- och andra kontakter

Mer om Vedapulse och Kari Nokela’s bloggar också

Nästa är en serie av prov utskrifter från behoven hos nutritionist.

När du klickar på bilden, kommer du att kunna besöka den internationella webbplatsen mer grundligt:

 närings råd givning
Du ska äta grönt märkt på bilden.
 ayurveda vata pitta kapha
Ayurveda dosha information

 

kinesiska meriadiaaner
kinesiska meridianer för akupunkturist


 massage av fötter
massage zone

 

 tibet puls diagnosis
tibet-puls-diagnosis

 närings råd
närings hjälp
 bio energi aura
bio energi aura

bio energi
bio energi