Kari Nokela + uudet blogit

 Kari Nokela ja blogit kuuluvat yhteen
Minä bloggaan ja laadin ayurveda- ja jyotish -konsultaatioita & Vedapulse

Olen 58-vuotias päätoimisesti eläkkeellä oleva Filosofian kandidaatti FK, fyysikon/lääketieteellisen elektroniikan koulutuksen saanut ”elämäntaiteilija savolainen humoristi”. Nuorempana elämäni oli ajoittain aika vaikeatakin, mutta aivan viimeisten vuosien aikana olen oppinut nauttimaan jopa ”hirmuisen” hilpeästä verbaalisesta lystinpidosta. Olen sanavalmis mediahakuinen ”vata”persoona. blogit ovat intohimoni.

Transsendenttinen meditaatio eli TM on elämäni ”perussuola”. Opin meditoimaan vuonna 1982 ja se avasi tietoisuuteni mm. ayurvedalle ja intialaiselle astrologialle. Ayurvedakonsulttikoulutuksen kävin vuonna 2017. Teen sekä ayurvedisiä että astrologisia konsultaatioita maksua vastaan aina, kun joku kiinnostuu. Vedapulse on ollut apunani kesästä 2018 lähtien. Vedapulse on mainio sekä ammattikäytössä että myös kotikäytössä. Kotikäytössä siitä voi seurata terveydentilansa päivittäistä kehitystä ja näin oppia tuntemaan itsensä paremmin.

Kari Nokelan kirjoitelmia alkaen Aman poistamisohjeista

Noin neljällä viidestä ihmisestä ruoansulatus on TAVALLA TAI TOISELLA häiriintynyt niin paljon, että ensimmäinen ja tärkein ayurvedaneuvo on aman eli sulamatta jääneen ruoka-aineksen poistaminen kehosta kaikkialta. Se onnistuu normalisoimalla ruoansulatus ja lisäksi on olemassa amanpoisto- eli puhdistuskuureja. Jos ruoansulatustyyppi on kaphainen, pitää poistaa ummetus, jos ruoansulatustyyppi on vatainen, on joskus ummetusta ja joskus jopa ripuli. Tällöinkin useimmille sopii lämmin inkiväärivesi (ei raskaana oleville ainakaan). . Pittainen ruoansulatusongelma polttelee ja saattaa tulla vatsahapot ylös kurkkuun saakka. Tällainen ei ole hyvää ruoansulatusta, kuten jotkut pittatyypit kehuvat. Pittan pitää välttää polttelun aiheuttajia ja syödä esimerkiksi fenkolia ja muita rauhallisia ruoansulatusmausteota. Kuuma vesi usein nautittuna on hyväksi vataiselle ja kaphaiselle mahalle. Mutta pittamahan on juotava haaleaa. JA KAIKILLE YHTEINEN OHJE: Älä syö vaikeasti sulavaa ruokaa. Vältä raakaruokadieettivillityksiä.

Tuli vastaan epäselvyys siitä, että milloin ripuli johtuu pittaisesta ruoansulatuksesta ja milloin vataisesta? No vatan ominaisluonne on muuttuminen, joten vataisella ruoansulatuksella joskus on ähkymahaa, joskus ummetusta, joskus lyhytkestoista pientä ripulia ja joskus milloin mitäkin. Mutta pittaisessa ruoansulatuksessa ripuli on voimakkaampaa ja kestää pitempään.

Ayurvedan oppimista voidaan verrata koulunkäyntiin.

On helppoja alkeisasioita ja sitten vaikeita ”lukioasteen” asioita. Ihanteellista on oppia asiat tietyssä järjestyksessä, kuten koulussakin. Ekaluokkalaiset oppivat ensin lukemaan ja laskemaan. Kuudennella luokalla jo harjoitellaan yhtälöitä, joiden pelkkä olemassaolokin olisi ekaluokkalaiselle melkoinen mysteeri ja ihmetyksen aihe. Ja lukiossa on sitten vastassa integrointi ja logaritmiyhtälöt. Maharishi Ayurveda on minun oppijärjestelmäni. Se on ”räätälöity” länsimaisen kiireihmisen tarpeisiin. Minun koulutuksessa kerrottiin, että ekaluokkaisille pitää ensin opettaa Aman poistaminen eli sulamatta jääneen ja verenkiertoon imeytyneen myrkyttyneen aineksen eliminointi pistämällä kuntoon ruoansulatus. Toki noin 20% aloittelijoista voi mennä suoraan ylemmille luokille, jos on ruoansulatus priimakunnossa. AMAN POISTAMINEN ON HELPPOA ja siten sopii ekaluokkalaisille hyvin. AMAN POISTAMISESSA EI TARVITA INTIALAISTA ELÄMÄNTAPAA. Itse asiassa Intialainen elämäntapa on ayurvedakoululaiselle vasta noin lukioasteen asia. Käytäntö osoittaa, että pelkkä sana Intia karkoittaa 30% potentiaalisista asiakkaista ja sanapari ”Intialainen elämäntapa” toiset 30%. Sanapari on kauhistus ekaluokkalaiselle, kuten on logaritmilaskentakin kauhistus aloittelijalle. Yleensä ottaen kukaan ei halua muuttaa elämäntapojaan. Kaikki haluavat vain ne hyödyt.

blogit alkaen: Varo kesähellettä !

Mitä ihmiselle voi tapahtua kesäkuumalla? No pittahan se on, joka helteellä ärtyy. Jos on jo muutenkin pittainen henkilö, nikn vaara on suuri. Pitää vaan pysytellä varjossa ja syödä pittaa alentavia ruokia. No. ensinnäkin on vältettävä kaikkia voimakkaita makujs ja mausteita. Pasta ilman ketsuppia ja mausteita on minun kokemukseni mukaan tehpkas, kuten myös kaikki kookostuotteet ja kesäkurpitsa. Kookosmaitoon tehty kesäkurpitsavelli on pittan ”tuho”. Uiminen kohtuuviileässä vedessä on hyväkso. No millainen on ylipittainen henkilö? Ainakin on varsinainen kuumakalke ja riitaantuu herkästi. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että mitä kuumempi ilma, sitä enemmän tehdään väkivaltarikoksia. Selvää kiistatonta tiedettä. Tänään on varmaan USA:ssa ollut kuuma, koska tietokonemaailmassa parikin asiakaspalveluhenkilöä menetti malttinsa eli sai raivarin , kun selviteltiin yhtä teknistä ongelmaa. joo. Ja kahvi on myös tosi paha helteellä alkoholista puhumattakaan.

Kirjoitelma: Syntymäpäivän merkitys Ayurvedassa

Ihmisen koko elämänkaari uusiutuu kerran vuodessa syntymäpäivänä, kun Aurinko kulkee alkupaikkansa yli. Syntymäpäivä merkitsee aina uuden astrologisen Varshaphal aikakauden alkamista. Kaikkien planettojen tarkat sijainnit sillä ajanhetkellä, kun Aurinko ylittää syntymäsijaintinsa, kertovat ainakin 25-35 prosenttisesti koko elämän kulun tulevana vuonna. Syntymäpäivä on Vedalaisessa perinteessä juhlapäivä. Silloin ihmisen pitäisi pyhittäytyä puhdistumiselle ja korkeampien tietoisuuden tilojen kokemiselle. On hyvä järjestää erityisiä yagioita eli Planeettojen lepyttelymenoja syntymäpäivänä. Tavallisin yagya on ainakin TM-piireissä tuttu kakkuseremonia. Nimi kuulostaa enemmänkin ruollamässäilyltä, mutta kokemukseni mukaan siinä ihminen on todella lähellä jotain hyvin pyhää. No minun synttäri on ensi maanantai 24. päivä ja Auringon tarkka ylityshetki lasketaan kohtsilleen ennen maanantaita. Aion pitää paussia kaikista mahdollisista huolista ja maanantaina menen käymään vanhempieni luona syömässä. Muita juhlamenoja pidän, jos tulee vastaan oivalluksia että mitä ja miten. Pakistanin poika laati kyllä taivaallisen upean kansikuvan ”Ayurvedakonsultti Kari Nokela” -facebook-sivulleni

Lentävätkö suuret kotkat korkealla vai päinvastoin?

Ne ihmiset, jotka aina haluavat erottautua joukoista ja kulkea omia teitään, sanovat mielellään että suuret kotkat lentävät korkealla tarkoitten olevansa jo niin kehittyneitä sieluja että eivät hallelujaa -porukoissa viihdy. No monet porukoissa viihtyvät sosiaalitaitoiset kehittyneet sielut puolestaan pitävät omaa kuulumistaan ryhmään/ryhmiin luonnollisena asiana. Minä ajan takaa sitä ajatusta, että porukoihin kuuluminen tai kuulumattomuus ei kerro niin hirveän paljon ihmisen kehityksen asteesta. Kehittyneimmätkin ihmiset ovat yksilöitä ja yksilöllisyyden laatu määräytyy syntymähetkellä astroligisesti. Joidenkin yksilöllisyys synkkaa hyvin ryhmässä toimimiseen ja toisten yksilöllisyys synkkaa yhden ihmisen projektien vetämiseen. No minulla henkilökohtaisesti on melkoista sosiaalivammaisuutta sen verran että on pakko vetää sellaisia projekteja, joihin ei apuvoimia ole tarjolla. Tarkoitan oman tieni kulkemista sekä astrologiassa että ayurvedassa ja myös omassa tietokoneprojektissani. Paljon olisi pomoja ja käskyttäjiä TUKAHDUTTAMASSA luovaa intoani, jos sattuisin asumaan vaikkapa Helsingissä.. Joo kertaan, että yksin pärjääminen tai pärjäämättömyys ei kerro useinkaan ihmisen kehityksen astetta.

 

Kirjoitelma: Päevee perjantaeta kesäkuisena apeana päivänä

Kertoilin kesäkuu masennuksesta ja kuinka se pakottaa näköjään minut hidastamaan työtahtia ja nauttimaan enemmän elämästä ja kesästä. Tosi on. Hyvää kerrottavaa on, että jokaisena alakulopäivänä olen ”pumpannut” reippaita määriä lämpimää inkiväärivettä ja eilisestä alkaen myös piparminttuöljyä sen seassa. Resepti tepsii minuun hyvin ja nyt ei enää alakulo paina lainkaan. Mutta kesäinen rentous tuntuu jatkuvan ja tänäänkin kun istun tässä aamupäivääni tietokoneen ääressä, ei enää tee mieli pitkään tässä istua. Ajatus siirtyilee jo miettimään minne menisin lounasta syömään. Kuten nettimaailmassa aina, jokaiselle päivälle riittää joku innokas ryysyistä miljonääriksi noussut menestyjä, joka kertoo innoissaan muille ihmisille menestymisensä aakkosia. Näitä sähköpostiviestejä ”kolisee” minunkin laatikkooni vähän päästä. Vielä talviaikana jaksoin lukea nuo hunajaiset ohjeet tarkkaan läpi, mutta nyt ei jaksa yhtään. Just äsken 10 minuuttia sitten taas kolahti laatikkoon Susan Epsteinin 10 vihjettä rikastumiseen. Ja hän ei ota lainkaan rahaa vihjeistään ainakaan ensisilmäyksellä. Mutta on vaan kesä sen verran pehmentänyt, että enpä jaksa Susanin rivejä lukea; en sitten kerta kaikkiaan jaksa. No, nyt tulee normi 2 tuntia täyteen tietokoneen hakkaamista tälle päivälle ja siirrympä tästä hetikohta viipyilemään ensin asukastuvan kahvipöytään ja kohtasitten lounastamaan jonnekin ja sieltä kotiin.

Kirjoitelma Intialaiseen astrologiaan liittyen

Ehtoota perjantaita. Pari tuntia sitten alkoi pieni erimielisyys yhden tietokonehommissa avustavan Intialaispojan kanssa. Sitten tuli levoton olo muuten vaan, jota yritin alkaa rauhoitella pulssirentoutuksella ja meditaatiolla peräjälkeen. Kumpikaan eivät auttaneet ”kirpun vertaa” pahaan oloon ja Intialaispoikakaan eo vielä ole saanut sopimaamme tietokonetehtävää tehtyä. Tällaisina hetkinä joskus tulee mieleen spontaanisti, että ” Onkohan nyt Marsin tithi menossa?” . No minä heti tietokoneelle katsomaan ja KAS: Nyt on todella Marsin tithi nimeltään trayodashi alkanut tänään perjantaina klo. 13-14 suomen aikaa. Ja loppuu lauantaina huomenna puolenpäivän kieppeillä. Joo, kyllä astrologia ln totta!!

Toinen kirjoitelma Intialaiseen astrologiaan liittyen

Rakkaat ihmiset. Olen ollut monta päivää toipumislomalla tietokoneylikuormituksen kourista pois. No olen toki koko ajan hieman edelleen konetta hakannut ne tärkeimmät asiat ja niitähän riittää minun projektissa. Just sain raha-asioideni suhteen tosi hyvän yllätyksen, joten sillä rintamalla on huolet poissa. Intialaisten jyotish astrologien mukaan minulle on luvassa tosi hyvä kokonainen vuosi alkaen tämän vuoden juhannuksesta syntymäpäivästäni. On kyseessä Varshaphal tulkinta aina syntymäpäivästä syntymäpäivään. Edelliselle kuluvalle vuodelle ennustettiinkin rahanmenoja ja julkisen maineen lokaantumista joutavanpäiväisissä kuvioissa. Tulevalle vuodelle on luvassa rahaa, rakkautta ja ammatillistakin menestystä. joo

2 pientä ayurvedakirjoitelmaa toisiinsa liittyen

Moi ihmiset. Kirjoittelin edellisessä tekstissäni doshien tasapainottamisesta hedelmillä. No nyt helmi-huhtikuussa juuri on menossa kapha-aika, jolloin kaphalle herkät ihmiset helposti tylsistyvät ja laiskottuvat. Aina vaan väsyttää ja ainakin nenä ln tukossa. Yksi plus yksi on kaksi eli omenoillahan sa kapha ojentuu, kunhan ei syö omenaa liian viileänä. Inkiväärijauhetta lämpimään veteen juomaksi täydentää edellä mainittua. Ja muitakin potkua antavia mausteita saa käyttää.

Kuinka tasapainotat doshia hedelmillä?
Vataa alentavat banaani, appelsiini ja muut citrushedelmät. Makeat hedelmät yleensäkin, kuten esim rypäleet.
Pittaa alentavat makeat hedelmät, omenat ja päärynät.
Kaphaa alentavat omenat, päärynät.

Kirjoitelma luonnonmukaisesta hieronnasta

Moi ihmiset. Kertoilin tässä ryhmässä taannoin, että hinta/laatu -suhteeltaan notkistettu kylmäpuristettu seesamöljy on paras Ayurvediseen hierontaan. No nyt olen testaillut tyystin erilaista relaxanttia: Suomalaisvalmisteista Sofiina- hierontaöljyä, jonka jojoba ja aloe vera ja rypälensiemenöljy ainesosat imeytyvät lihakseen seesamöljyn tavoin. Säästäpakkauksessa hinta on 24 euroa litralta; ei siis paha. Parasta on käyttömukavuus, koska sofiina on vesiliukoinen eikä siis sottaa paikkoja. Yksi ayurvedaa aloitteleva mies kuulemma lotrasi seesamöljyn kanssa siinä määrin reippaalla kädellä, että tuli 10000 euron lasku, kun vuokraisäntä joutui uusimaan kylpyhuoneen seinät. Toinen sottaaja on turve, joka muuten olisi minun ykkösvalinta edelleen. SIIS SOFIINA EI LIKAA KYLPYHUONEEN SEINIÄ, koska on vesiliukoinen. Ja sitten siitä rentoutusvaikutuksesta. Lunkina miehenä vetelin heti koko kroppani alhaalta ylös asti. Ensimmäinen tunne oli syvä rentous. Seuraavaksi tuli elimistön vastareaktio eli kuumottavan painostava olo (Osoitti vain että olisi pitänyt edetä edes hieman varoen) No seuraavien päivien lopputulema oli erittäin positiivinen. Kevyt rentous jäsenissä kesti toista viikkoa. SUOSITTELEN SOFIINAA, kunhan voitelee ensi alkuun kokeeksi vain osan kropasta ettei tule vastareaktiota. Tällaiset vastareaktiot ovat normaaleja myös seesamöljyn ja muidenkin kohtuuttomille käyttäjille.

Kirjoitettu 14.7.2019

Taitaa tulla ennätys tänä päivänä nettisivustoni kävijämäärissä. Suomalaisiakin kävijöitä oli jo puolen päivän aikaan ollut 600, joten tuhannen suomalaisen raja rikkoutunee reippaasti. Venäläisiä on aina eniten ja saksalaisia ja jenkkejä sen jälkeen. Tosi upea päivä siis tänään!!

Tarjosin oppejani

eli siis tiedesivua yhden huippuyliopiston nettisivuille. Sanoivat, että tekstini on epäsosiaalinen eikä sovi heidän akateemiseen täydellisyyteen. No ei noilla sanoilla. Ayurvedassa terveys sisältää 6 osa-aluetta: 1) fyysinen terveys 2) psyykkis-emotionaalinen 3) henkknen 4) ympäristöllinen ( saasteet mm.) 5) sosiaalinen eli ihmissuhteet ja 6) korkeimman johdatus. Suomen kansan kompastuskivi on tuo sosiaalinen puoli. Mehtäläisiä ollaan vieläkin. Kun joku normaali suomalainen aloittaa jonkun vaihtoehtohoito-opin mukaisen ruoka-valion, hän saattaa innostua niin, etttä koko elämä on täynnä tuota oppia ja toisin ajattelevat eli toisin syövät saavat ”huutia”. Voi voi. No näin ei käy kaikille, mutta kuinkahan moni ayurvedalainenkin on jäänyt kyläkutsusta paitsi, kun emäntä epätoivoissaan miettii, että ” mitähän sille nyt tarjoaisi, kun on se ruokavalio??”. Ja niin alkavat kyläkutsut vähetä. joo. semmoisia lauantaiajatuksia

Ovatko suomalaiset rahanahneita?

Tarjosin tämän nettisivustoni tiedesivuja backlinkeiksi sekä 500 Suomalaiseen alan sivustoon että yhtä moneen ulkomaalaiseen sivustoon. No suurin osa pyynnön saaneista eivät vastanneet minulle lainkaan.  Yleensä ottaen ne muutamat ulkomaiset vastaajat tuntuivat kaikki ymmärtäneen hyvin sen, millaisella asialla olen; siis varsinkin ulkomaiden suhteen toimintani on täysin aatteellista. Rahatuloja ei ole odotettavissa. Suurin piirtein vajaat kymmenen suomalaista vastaajaa olivat aivan ”tööt” eli täysin ulalla siitä, mistä on kysymys. Yksi vastasi ”me emme harjoita kaupallista yhteistyötä” . No se oli sentään jotenkin ymmärrettävissä, mutta kaikilla muilla heräsi hirmuinen rahanahneus. Eivät sanallakaan kertoneet siitä, millaiseksi olivat tekstini kokeneet. Lyhyesti ja ytimekkäästi melkein samoilla sanoilla kirjoittivat, että ”Joo, meillä tuommoinen linkki maksaa 1500 euroa, heh heh”. Tämä edellä mainittu oli yksi valtakunnallinen tekniikan alan huippusuosittu julkaisu. Heh heh tuli oikein painokkaasti. No toinen samansuuntainen vastaaja oli pienimuotoisempaa kaupallista toimintaa harjoittava luomualan yritys, joka myy luontaisalan tuotteita ja myös organisoi alan hoitoja. Heiltä tuli lakonisesti :”100 euroa per linkki, kiitos” , eikä mitään muuta. Vain nuo em. sanat.  Kukaan suomalainen ei kehuskellut projektiani eikä imarrellut mitenkään. Muutakaan muodollistakaan kohteliaisuutta en saanut. No kertaan vielä, että kaikki ulkomaalaiset osasivat sosiaaliset perustaidot paremmin.

Elämän tarkoitus

on onnellisuuden kasvu. Monet filosofit käyttävät monenlaisia luonnehdintoja siitä päämäärästä, jota kohti ihminen kehittyy. Ovat kaikki omilla tavoillaan oikeassa. Sitä yhtä ja oikeaa ei voida pukea yhteen sanamuottiin. Onnellisuus -sana on varsinkin Suomalaiselle kansanluonteelle vieras, joten käytettäköön sitä erityisesti täällä, jotta yrmyniska synkistelijäkin kuulee informaatiotulvan valtavirrasta poikkeavaa sanailua. Kertaan vielä, että pelkkä yksi sana , onnellisuus, ei riitä koko totuutta kuvaamaan, mutta Maharishi Mahesh Yogi lanseerasi sen aikanaan hyvästä syystä omaksi ”tavaramerkikseen”. Oli mies viimeisen päälle huumorimies, eivät tosikot hänen seurassaan jaksaneet. Mutta eivät toki kaikki pitkälle kehittyneet välttämättä hirveästi huumoria viljele. Kaikki säilyvät yksilöinä kehityksestä huolimatta.

Kehityksen kaksi perusaskelta ovat lepo ja toiminta, ainakin Maharishin mukaan. Toiminta muuttuu sitä hienojakoisemmaksi ja jalostuneemmaksi, mitä pitemmälle on kehittynyt. Jätän väliin tarkemman analyysin siitä, millaista on tuo ”jalostuneempi” toiminta, koska olen sen verran monta kertaa suututtanut ihmisiä, jotka ovat alkaneet mielessään päätellä minun luonnehdintojen perusteella omaa kehityksen astettaan. Lepo on monelle ihmiselle hankala paikka, kun stressi ja kiire pukkaavat päälle. Mutta fakta on, että levätä on pakko. Ei auta mikkään, vaikka olisi ”miljoona” asiaa tekemättä. vataihmiselle tilanne on hankalin ja kaphalle helpoin. vata hötkyilee ja herrmoilee ihan syyttä suotta, joten hänelle esimerkiksi meditaatio on asia numero yksi. kapha puolestaan on tyyni ja rauhallinen useimmiten kovassakin paikassa (ellei sitten satu olemaan häiriintynyt kapha, jotka asuskelevat enimmäkseen hoitolaitoksissa). No tämän pitemmälle aivoitukseni eivät tänään ulotu. Tsemppiä keskiviikkoa kaikille

Pitääkö toisinajattelijoita ”härnätä” vai ei ?

Pistän silloin tällöin menemään tekstejäni myös niin sanottuihin yleisryhmiin Kuopiossa. Eli FB Kuopio ja I love Kuopio. En oikein aina tiedä että pitäisikö vai ei. Noissa ryhmissä on kaikenlaisia ihmisiä; siis myös vaihtoehtohoitojen vastustajia. Yleissääntöhän Ayurvedassa on, että ei kannata tarpeettomasti pahoittaa toisin ajattelijoidenkaan mielialaa. No suhde on ollut suurinpiirtein sellainen, että noista ryhmistä tulee 3-5 tykkäystä yhtä sitruunaisen kirpeää myrtsikuvaa kohti. Kaipa tuo tykkäysten lukumäärä oikeuttaa pistämään sinne materiaalia. Ehkä ne sitruunatkin ajan kanssa laimenevat???

Huomenta lauantaipäivää.

Lauantaipäiviä hallitsee totinen ja vakavamielinen Saturnus planeetta. Se on perusluonteeltaan vatainen tuoden erityisesti esiin vatadoshan hankalia puolia. Joillakin ihmisillä paras tapa viettää lauantai on askeesi eli totaalinen vetäytyminen ja rentoutuminen Tällä tavalla Vedakulttuurissa LEPYTELLÄÄN Saturnusta. Joillekin taas lauantai merkitsee ikävienkin työtehtävien pakollista loppuunsaattamista puurtamalla. Puurtaminen on yksi mahdollinen Saturnuksen ilmenemismuoto. Huumori-ihmisiä lauantai EI suosi. Parasta jättää vitsit vähemmälle. Voi tulla muuten väärinkäsityksiä. joo. tänään minulla on täysi askeesi

Tarvitaanko työelämässä rakkautta?

Tunteet ovat syvempää todellisuutta kuin älyasiat, väittää joku Intian Guru. Ja rakkauden tunne on tunteista syvin, väitän ainakin minä. Sekä nettityöelämässä että ayurvedatyöelämässä että varhaisemmassa työelämässäni oppilaitosten opettajana minulta meni usein aikaa ennenkuin työsuhde jonkun henkilön (esim. esimies) kanssa alkoi sujua. Ongelmia oli aina niin pitkään, kunnes pääsi syntymään syvä ja kestävä molemminpuolinen rakkauden tunne tuon henkilön kanssa. Jotkut sanovat pitävänsä työsuhteet erillään tunne-elämästään, mutta taitavat olla tuommoisella asenteella pitkän päälle hankaluuksissa. Erityisesti nykyään nettityöelämässä huomaan, että työsuhde on altis riidoille ja erimielisyyksille niin kauan, kunnes rakkaudentunne molempiin suuntiin on vakiintunut. Ja kun tuo rakkaudentunne on päässyt muodostumaan, ei kokemukseni perusteella siihen väliin mahdu enää riitaisuuksia. Jos olen tekemisissä erityisesti kovin nuorten kanssa, he ovat aluksi kovasti hämmennyksissään minun tunteellisesta tavastani lähestyä heitä. He kokevat kovin vieraaksi ”antautua” tunteiden vaihdolle. Mutta kun tunteiden vaihto lopulta on alkanut, ei vie pitkään kun pysyvä rakkaudentunne kukoistaa. Luonnollisesti naisten kanssa rakkaudentunteen saavuttaminen on helpompaa kuin miesten.

Kirjoitelma Vedalaisesta arkkitehtuurista

 

 sthapathyaveda on osa Vedantaa
Sthapathya Vedan mukaan rakennettu talo

Vedalainen arkkitehtuuri kertoo keinot rakentaa asunnot ja kaupungit sopusointuun luonnon kanssa. Ensiksikin kaupungin yleiskaavan tulee olla linjassa pääilmansuuntien kanssa jolloin kadut ja asunnot tulevat myös samaan linjaan. Asunnon pääsisäänkäynnin on oltava itään tai pohjoiseen.Itä on paras, koska aurinko nousee idästä. Kerrostalossa ratkaisee talon ulko-oven suunta.Jos sattuu asumaan talossa, jonka sisäänkäynti on etelään, tarvitaan erityisiä vedalaisia toimenpiteitä ongelman helpottamiseksi. Parasta on kuitenkin asunnon vaihto. On myös olemassa sääntöjä missä osassa taloa minkäkin huoneen on sijaittava. Esim. ruokailuhuone etelässä, jolloin ruoansulatus tehostuu. On myös sääntöjä mihin suuntaan on hyvä pään osoittaa istuessa tai seistessä. Jos istuu kohti itää tai pohjoista, on se hyvä. Väitetään, että aivoissa on ilmansuunnille herkkiä reseptoreita. Mutta nukkuessa kannataakin, yllätys yllätys, osoittaa kohti etelää. Siis on hyvä nukkua vuoteessa, joka on asetettu pääpuoli kohti etelää mahdollisimman tarkasti. Vesistöjen läsnäololla on suuri vaikutus asumismukavuuteevn. Sillä alueella on monia sääntöjä, mutta en niitä muista. Rakennusmateriaalin tulee olla luonnonmukainen. Tällä hetkellä alan expertit rakentavat puutaloja.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close