Minä Kari Nokela + blogit

 

Kari Nokela on monipuolinen
Minä bloggaan ja laadin ayurveda- ja jyotish -konsultaatioita & Vedapulsekonsultaatioita

Olen 58-vuotias päätoimisesti eläkkeellä oleva Filosofian kandidaatti FK, fyysikon/lääketieteellisen elektroniikan koulutuksen saanut ”elämäntaiteilija savolainen humoristi”. Nuorempana elämäni oli ajoittain aika vaikeatakin, mutta aivan viimeisten vuosien aikana olen oppinut nauttimaan jopa ”hirmuisen” hilpeästä verbaalisesta lystinpidosta. Olen sanavalmis mediahakuinen ”vata”persoona.

Transsendenttinen meditaatio eli TM on elämäni ”perussuola”. Opin meditoimaan vuonna 1982 ja se avasi tietoisuuteni mm. ayurvedalle ja intialaiselle astrologialle. Ayurvedakonsulttikoulutuksen kävin vuonna 2017. Teen sekä ayurvedisiä että astrologisia konsultaatioita maksua vastaan aina, kun joku kiinnostuu. Vedapulse on ollut apunani kesästä 2018 lähtien. Vedapulse on mainio sekä ammattikäytössä että myös kotikäytössä. Kotikäytössä siitä voi seurata terveydentilansa päivittäistä kehitystä ja näin oppia tuntemaan itsensä paremmin.

Blogit alkaen luonnonmukaisesta arkkitehtuurista

Luonnonmukaista aarkkitehtuuria
luonnonmukainen stapathyavedatalo

Vedalainen arkkitehtuuri kertoo keinot rakentaa asunnot ja kaupungit sopusointuun luonnon kanssa. Ensiksikin kaupungin yleiskaavan tulee olla linjassa pääilmansuuntien kanssa jolloin kadut ja asunnot tulevat myös samaan linjaan. Asunnon pääsisäänkäynnin on oltava itään tai pohjoiseen.Itä on paras, koska aurinko nousee idästä. Kerrostalossa ratkaisee talon ulko-oven suunta.Jos sattuu asumaan talossa, jonka sisäänkäynti on etelään, tarvitaan erityisiä vedalaisia toimenpiteitä ongelman helpottamiseksi. Parasta on kuitenkin asunnon vaihto. On myös olemassa sääntöjä missä osassa taloa minkäkin huoneen on sijaittava. Esim. ruokailuhuone etelässä, jolloin ruoansulatus tehostuu. On myös sääntöjä mihin suuntaan on hyvä pään osoittaa istuessa tai seistessä. Jos istuu kohti itää tai pohjoista, on se hyvä. Väitetään, että aivoissa on ilmansuunnille herkkiä reseptoreita. Mutta nukkuessa kannataakin, yllätys yllätys, osoittaa kohti etelää. Siis on hyvä nukkua vuoteessa, joka on asetettu pääpuoli kohti etelää mahdollisimman tarkasti. Vesistöjen läsnäololla on suuri vaikutus asumismukavuuteevn. Sillä alueella on monia sääntöjä, mutta en niitä muista. Rakennusmateriaalin tulee olla luonnonmukainen. Tällä hetkellä alan expertit rakentavat puutaloja.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close