Postit Suomen kielellä sekä ravinto-oppia ja aamuset

ruusu

 

1. postit allaolevien linkkien kautta:

2. Muita sisäisiä linkkejä:

3. Blogikirjoituksia

3.1 Tieteen pätevyys suolankäyttöä(kin) sivuten

Milloin länsitohtorien lääketieteellinen totuus ei ole vankalla pohjalla ja milloin se on. siis vankalla pohjalla? Jos länsitohtori aloittaa luentonsa/esitelmänsä viittaamalla kymmeniin TILASTOtutkimuksiin, ollaan ”heikoilla”jäillä. Tuo tilastotutkimus voi olla esimerkiksi ”suola nosti verenpainetta selvästi 85 prosentilla koehenkilöitä. jne jne.” KOEHENKILÖ – sana on paha juttu länsitieteen kannalta, JOS HALUTAAN osoittaa ilmiöiden ja väitteiden paikkansa pitävyyttä. Kunnollinen ja varmalla pohjalla oleva tutkimustulos vaatii fysikaalis-biologisen SELITYKSEN/ MEKANISMIN. Jos länsitohtori astuu esitelmöimään tutkimuksistaan viitaten ENSIKSI siihen fysikaaliseen mekanismiin tai selitykseen, jonka perusteella hän on lähtenyt tiedon paikkansapitävyyttä tilastollisesti varmistamaan, ollaan jo varmemmalla pohjalla. Alkakaapa ihmiset seurata lääketieteellistä sanailua medioissa ja katsokaa painottuuko uutisessa a) tilastollinen koehenkilötulos vai b) fysikaalinen selitys.

3.1.1  No onko se ruokasuola hyväksi vai pahaksi?

Ainakin sitä tarvitaan solujen välisen kommunikaation yhteydessä ja muuallakin Mutta tämä PERUStarve on melko vähäinen. Tämän päivän terveyspoliitikot yrittävät alentaa kansan suolankäyttöä melkein yhtä järeästi kuin corona viirus: vitsi vitsi. Heillä on tavoitteena tuo parustarve. Monet tilastotutkimukset osoittavat, että liika suolankäyttö todella lisää monenlaisten sairauksien riskiä. fysikaalistieteellisesti nuo tutkimukset ontuvat pahasti.

Eli syytä ei tunneta kaikissa tapauksissa. AYURVEDAn mukaan suolan hyvyys ja pahuus riippuvat yksilöllisistä kehon taipumuksista. Aiemmin mainitsemani ei-ayurvediset tutkimukset ovat huuhaata, koska mekanismeja ei tunneta yksilötassolla. Liian vilkas, levoton ja yliherkkä vataihminen rauhoittuu selvästi ruokasuolalla. Mutta prefektionisisen äly pittan suola saa vielä pahemmin pois tasapainosta. Myös ylipainoinen kapha lihoo entistä enemmän suolalla. Jotkut normisäännöt, kuten ” suola on haitaksi verenpaineelle” , ovat totta, vaikka kumpikaan mainitsemistani tiedetraditioista ei tunne ilmiön kunnollista mekanismia
Näissä suolatutkimuksissa länsitohtorit ovat ihan yhtä paljon vailla perinpohjaista tietoa kuin ayurvedistit.

3.1.2 Ayurveda, proteiinit, rasvat/öljyt ja hiilarit

Moni ayurvedisti alkaa liian pian syömään lihatonta ruokaa ja nämä samat henkilöt näköjään usein karttavat myös maitoa, koska se ”ei sovi” heille. Tuollaisesta seuraa herkästi proteiininpuutos, jota elimistö yrittää paikata kellä mitenkin. Parasta heille olisi saada maito takaisin aika suurinakin määrinä (ellei ole ylipainoinen). Maidon laatu on se ongelma. Osta luomua ja KIEHAUTA SE ALUKSI ja annan sen sitten jäähtyä noin 40-55 asteeseen. Kiehautus parantaa laatua paljon. Jos kerta kaikkiaan ei mistään saa tarpeeksi proteiinia, on parempi sitten syödä vaikka kanaa ja kalaa reippaastikin. Hiilareita tarvitaan monipuolisesti. Melkein kaikissa hiilareissa on makeahko maku, joka sopii vatan ja pittan rauhoittamiseen. Lisäksi monet länsimaisen ravitsemustieteen perusteet hiilareiden käytölle ovat ymmärrettäviä. Mutta ayurvedassa JOPA paljas raffinoitu valkosokeri on joskus paikallaan stressaavissa elämäntilanteissa ( vata ja pitta). Verensokeriteoriat ja ayurveda eivät MINUN TIETÄÄKSENI vielä synkkaa yhteen kuullemma.
Rasvoja tarvitaan muun muassa voiteluaineina suolistossa estämässä ummetusta (pieniä määriä) . Rasvoista parhaita ovat jotkut ruokaöljyt, kuten oliiviöljy. Rasvojen ayurvedateoriaan en ole tämän enempää paneutunut. No toki rasvalla alentaa nopeasti häiriytyneen vatadoshan.

3.2 kuukauden blogikirjoitus:

On taas torstai toivoa täynnä. Eläke ropsahti taas tännään tilille, jotenka kävin syömässä vähän kalliimmassa paikassa. Armoitettuna herkkusuuna minä saan aina ”ekstrakiksit” makkeen syönnistä. No ayurvedan mukkaan sekä makkeenhimo että makkeen aiheuttama tasasempi olotila ovat pääasiassa vataominaisuus taikka vataongelmaksikin joku kutsuisi. Oppi on tosin tässä kohtaa kaksiselitteinen, koska toisaalta ayurvedan mukaan makkeen syöminen nostaa kaphaa ja sitäkautta kapha lihottaa. Jää epäselväksi, että onko ylipaino-ongelma nyt sitten enimmäkseen vatan vai kaphan aiheuttama.

No kaikki minun tuntemat alan opettajat ensiksi hihkaseevat, että ylipainohan on tokii kaphan aiheuttama, ja siitä pääsee pois kaphaa poistamalla. Mutta kun sitten tarkemmin alkaa näitä guru ”kuulustelemaan” niin ne lopulta mtyöntävät, että ylipainoa on montaa lajia. On kaphaylipainoo ja on myös vataylipainoo, puhumattakaan pittaisesta painolajista. Sen vuoksi mi ulta aina pulssi hieman hermostuu, kun ihmiset minulta tenttaavat laihdutusohjeita. AIna vaan palataan siihen NOKELAN DOKTRIINIIN, että ama ensin pois ja sen jälkeen vasta muita juttuja perrään. Maailman julkimoayurvedisteista ainoastaan ameriikan tohtori Nancy Lonsdorf uskaltaa avoimesti julistaa samantapaisesti kuin minä.

3.3 On muuten ihan huippua Gandharvaveda musiikki.

Minulla meni monta viikkoa, etten muistanut sitä soittaa, mutta tänä aamuna pistin levyn pyörimään. Koko päivän se on taustalla soinut ja nyt alkaa ”ymmärrys” kohota. Tuota ymmärryksen lisääntymistä opiskelukaveriporukassa nuorena hoettiin, kun viinapullo oli jo puolillaan. No sama sanonta sopii toki paremmin nyt 40 vuotta myöhemmin Vedan soittamiseen. Noita Gandharvalevyjä voi ostaa monesta tuutista. On Maharishitakuulla ja vaikka minkälaisen Gurun takaamaa musiikkia. Pittää vaan kokkeilla, mikä toimii. Veikkaan, että kaikki eivät toimi yhtä hyvin?? ehkäpä?? Gandharva musiikin erityinen vaikutuskohde on tunne-elämä, johon myös moni aromaterapiaöljy kohdistuu.

3.4 Angel Kitty Angel Bangladeshin valtiosta

on nyt alkanut tehdä töitään aika tavalla vakituisen oloisesti minun nettiisivuston markkinoinnissa. Mies on aivan uskomattoman lahjakas myyntimies, joka taito minulta justiinsa puuttuu. Jos esimerkiksi lähetetään sähköpostia jollekin arvovaltaiselle professorille, minä sanoa töksäytän Suomalaiskansallisella mehtäläisen sanastolla, mutta angelin teksti on kuin seireenien laulua minuun verrattuna. Nyt ollaan tiedeprojektissani siinä vaiheessa, että tärkeintä on hankkia lisää hyvämaineisia tulolinkkauksia. Koska rahaa ei ole paljon käytössä linkkien ostamiseen, niin ilmaisia pitää pyytää ja siihenhän tarvitaan Angelin kohteliaisuutta. Juu.

3.5 Bangladeshilainen avustajani on nyt (15.3.2020) innoissaan,

kun annoin hänelle pitkän listan ulkomaalaisia facebook ryhmiä, joissa ayurvedaa saa mainostaa. Olemme myös hiljattain löytäneet aika hyviä mainoksia nettisivullemme. Paraikaa hän katselee, että kuinka paljon kävijät ovat mainoksia klikkailleet. Tällä hetkellähän meillä on kolmen sortin kävijöitä a) Kuopion ympäristön ayurvedasta kiinnostuneet b) Kaikki vedapulse -sanalla googlettajat ja c) arvokkain ryhmä on USA:laiset tiedemiehet. Noita jenkkejä käy tänäänkin parisen sataa päivässä ja ovat enimmäkseen ”isokaliiberisia” alan ihmisiä

3.6 Moi, oli hienon lennokas olo aamusella,

kun ajelin kohti kaupunkia ja minnan asukastupaa. Ihmeen hiljaselta kyllä kaikki vaikutti heti kun keskustaa lähestyin. Minna Canthin kadullakkaan ei liikkunu autoja ollenkaan. Kottaraiset ja pääskyset vaan osoittivat elonmerkkejä. Jaaha, onko tämä nyt ydinpommin jäläkeinen Kuopio, vai mikä on. No asukastuvan ovalla vastaan tuli nuori ilonen nainen sanomaan, että ”pysy kaukana”, elä tuu lähemmäs. ASukastuvat on nyt kiinni sen viiruksen takia. VCOE VOE, hirvee kohkaaminen yhen kulukutauvin takia on nyt Kaupungilla. Terveyskeskuksen käytävilläkin on niin tyhjää, että jonniijoutavat ”mukamas sairaat” lopettaa yhteiskunnan rahoilla murehtimisen. No, tulipa pahasti sanottua, mutta enpä keksi muutakaan sanomsta, kun joka paikassa yritettään mielialat lannistaa yhen mokoman kulukutauin pelossa.

3.7 Kirjoitettu toukokuussa 2020, kun corona-epidemia alkoi hieman hellittää

Ihan vaan jo varovasti intialaiset ovat alkaneet toistaa, että ”mehän se ennustettiin”. Tarkoittavat tätä maailmanlaajuista korona-viirus ilmiötä. No kyllähän Saturnus liitetään astrologiassa myöskin tämän tapaisiin ilmiöihin. Mutta kunnon tiedemies kysyy nyt näiltä intian hemmoilta: kuka ennusti nimenomaan tämmöistä tauti-ilmiötä tulevaksi?? joopa joo

Kahden päivän kuluttua edellisestä: No on se vaan lopulta kevät ja pikkuhiljaa byrokraatit alkaa taas antaa ihmisille liikkumisvapauksia, MUTTA Saturnuksella saattaa vielä olla monta kenkutusta takataskussaan kaikille ihmisille jaettavaksi, koska tämä Saturnuksen valtakausi on 5vuotinen. Saturnuksen perusvaikutuksia ovat muun muassa lamaantuminen, murehtiminen, pakko organisoida elämäänsä hillitymmäksi, myös pakko loppuunsaattaa kesken jääneet ikävät työt, kuten vaikka siivous, laiskuus on usein Saturnusta, syöpätaudit ja useat krooniset taudit, kaikki asiat pitkittyvät odottamattomalla tavalla, loputon odottelun tunne, kylmyys nilkoissa ja reumatismi, ja mitähän vielä? lista on pitkä